Simply Italian

0
444
Kookboek: Simply Italian

Het kookboek Simply Italian kwam in Engeland meteen op nummer één binnen. Maar dat was misschien wel te voorspellen gezien het gelijknamige populaire Italiaanse kookprogramma van de zusjes Michela, Emanuela en Romina Chiappa dat sinds enkele jaren te volgen is op Channel 4.
Bovendien zijn ze ook de protégés van Jamie Oliver, waardoor ze meteen mee konden liften met zijn populariteit. De perfecte binnenkomer, toch?
De zusjes zijn van Italiaanse afkomst maar zijn opgegroeid in een Italiaanse community in Wales. Dus hoewel ze niet in Italië zijn opgegroeid, is de Italiaanse eetcultuur hen wel met de paplepel ingegeven. De meeste recepten hebben ze van hun nonno en nonna. Hun grootouders emigreerden na de Tweede Wereldoorlog naar Engeland toe, omdat er daar voor hen meer toekomst was. Ze hadden het niet breed en bedachten allerlei creatieve oplossingen om voedzame maaltijden te bereiden. En de geschiedenis leert ons, dat het net de cucina povera is die de meest lekkere gerechten oplevert. De zusjes hielpen van jongs af aan mee om de familierecepten klaar te maken. In het boek staan traditionele Italiaanse recepten, maar ook recepten die deels beïnvloed zijn door de Welshe keuken.

“Wales en Italië, familie en eten. Voor ons zijn deze vier dingen onlosmakelijk met elkaar verbonden en de basis van onze opvoeding”
Chiapatta sisters

Eten als een Italiaan

Het gebonden boek met hardcover telt 304 pagina’s en is opgedeeld in vijftien hoofdstukken.
Eerst krijg je een stukje familiegeschiedenis mee van de Chiappa’s en geven ze een kijkje in hun huidige drukke levens. Hoe ze toch nog de tijd hebben gevonden om een kookboek te schrijven is een raadsel.
Daarna gaat het boek verder over de essentiële voorraad die je in huis moet hebben om Italiaans te koken. De zusjes geven daarbij tips hoe je deze producten het beste kunt bewaren of invriezen. Handig en passend advies voor de huidige maatschappij waar vers koken er soms bij inschiet.
Vervolgens komen de recepten aan de beurt. Deze zijn onverdeeld per gang:van antipasti tot gebak en koekjes. Opvallend is dat er geen enkel écht moeilijk recept in staat. Dus ideaal voor de beginnende hobbykok.
In het boek staan veel recepten die je in minder dan een half uur klaar kunt maken. Zo maak je dus kennis met de gezonde Italiaanse fastfood, duidelijk niet zoals wij die hier in Nederland kennen.
De Chiappa’s eindigen het boek met een grazie mille van maar liefst twee volle pagina’s. Dankbaar zijn ze zeker.

La dolce vita

Het boek wil je maar al te graag kennis laten maken met de familie Chiappa. Er wordt kwistig omgesprongen met de familienamen mama, nonna en nonno om je maar het gevoel te geven dat deze tweede-generatie-zusjes écht wel met de Italiaanse eetcultuur zijn opgegroeid.
Ook de sfeerfoto’s die erin staan met de altijd lachende Chiappazusjes zijn mooi, maar komen soms té geënsceneerd over. De foodfoto’s die erin staan zijn sober gestyled, maar zien er wel appetijtelijk uit. Je hebt wel zin om met de recepten aan de slag te gaan. En daar gaat het uiteindelijk toch ook om.

[bol_product_links block_id=”bol_54369d6ab93f0_selected-products” products=”9200000022091613″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bekijk het filmpje over de Chiappa-zusjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.