Bij de Belgische supermarkt Delhaize kan je sparen voor het Sekitobei assortiment. Deze spaaractie loopt nog tot en met 31 december 2015. Maar is het de moeite om voor de messen te sparen? Ik kreeg ze thuis opgestuurd om ze te testen.

Review-messenset-actie-Delhaize-5

Het assortiment van Sekitobei

Je kan sparen voor acht messen, een schaar, een messenblok, een slijpstaal en een snijplank. Het gaat hier om ‘Japanse messen’, maar of het echt om Japanse messen gaat, of eerder messen in een Japanse design, laat ik graag in het midden. Review Sekitobei messenset spaaractie DelhaizeDe messen liggen wel prima in de hand. Typerend aan Japanse messen is dat ze van sterker materiaal zijn vervaardigd, maar wel dunner en dan ook lichter zijn dan Europese messen. Dat maakt de messen dan ook kwetsbaarder. Met Japanse messen pas je ook een andere snijtechniek toe dan de Europese. Zelf ben ik er niet mee vertrouwd, maar het is vast een kwestie van wennen.
Review Sekitobei messenset spaaractie Delhaize

Sommige messen zijn scherp en andere voelen iets botter aan. Je krijgt tien jaar garantie op je aankoop, mits je de ouderhoudsregels wel goed in acht neemt (daar kom ik straks nog even op terug).Review Sekitobei messenset spaaractie Delhaize

Om de messen netjes op te bergen, kan je ook sparen voor een messenblok. Voor de kwaliteit van je messen is het altijd beter om ze in een messenblok te bewaren dan gewoon in een lade. Review Sekitobei messenset spaaractie Delhaize

Met de 75% korting die je krijgt bij het indienen van een volle spaarkaart, vind ik het wel oké om ervoor te sparen. Voor die prijs haal je iets betere messen in huis dan andere messen die je voor die prijs in een winkel koopt. Vergelijk de messen zeker niet met dure koksmessen, want dat zijn ze niet.  Review-messenset-actie-Delhaize-3

Hoe kan je voor de messen sparen?

Haal je boodschappen bij Delhaize en ontvang per aankoopschijf van € 10 1 Sekitobei-spaarzegel. Bij inlevering van je spaarkaart met 8 zegels krijg je tot 75% korting op het assortiment van Sekitobei. Je kan sparen tot en met 31 december 2015 en je kan je volle spaarkaart inruilen tot en met 13 januari 2016. Bekijk hier de volledige actie en het assortiment.

Leuk om cadeau te geven

Vind je de messen prima, dan is het misschien leuk om een mes aan iemand cadeau te geven, voorbeeld voor de kerst. Weet je niet meteen welk mes je moet kiezen? Als ik een suggestie mag geven, dan zou ik gaan voor …

  • het broodmes (€ 6,99 + 8 zegels i.p.v. € 27,99). Handig om allerlei soorten brood in snedes of doormidden te snijden, zoals bij dit plukbroodje.
  • het groot Santokumes  van 18 cm (€ 6,99 + 8 zegels  i.p.v. € 27,99). Dit mes wordt ook wel de ‘drie deugden’ genoemd omdat je het kan gebruiken voor het snijden van plakjes, het snijden van dobbelsteentjes of het fijnsnijden van groenten en fruit.
  • het keukenmes van 11,5 cm (€ 5,99 + 8 zegels i.p.v  € 23,99). Handig voor allerlei kleine handelingen.

Onderhoud is belangrijk!

Heb je voor enkele messen gespaard?  Om optimaal van je aankoop te genieten moet je ze wel goed onderhouden. Hier volgen enkele tips:

  • Je snijdt het beste nooit op een porseleinen bord, ijzer of steen, maar wel op een houten of een plastieken snijplank.
  • Glijd de gladde messen voor ieder gebruik aan beide kanten langs de slijpstaal.
  • Laat je messen professioneel slijpen wanneer ze te bot worden.
  • Was de messen af met een zachte borstel of sponsje met weinig tot geen afwasmiddel in lauw water. Je legt ze beter niet in de vaatwasser, daar worden messen bot van.

Ik hoop dat je een beter zicht hebt waarvoor je precies spaart. De keuze is uiteraard aan jou om dan wel of niet te sparen. Ik wens je alvast veel plezier met kokkerellen! Ciao, Sarah.

Winactie

Wil je graag het volledige assortiment van Sekitobei winnen? Lees dan hier wat je moet doen!