Inspiratie: heerlijk buffet met St Môret kaas

0
172

Mensen die me al langer kennen weten dat ik het gezellig vind om samen met goed gezelschap in een mooie omgeving te genieten van een hapje en een drankje. Maar soms ben ik op zoek naar inspiratie want ik wil het iedere keer weer bijzonder en uniek maken. En deze inspiratie vond ik laatst terug tijdens de persbrunch van St Môret. De brunch vond plaats bij Alix – Table & Jardin d’amis. Alix is hier opgegroeid. Ze heeft het pand omgevormd tot een horecagelegenheid en baat deze sinds enkele jaren uit. 
Ik was hier nog nooit geweest, maar wat een toplocatie is dit! Het bevindt zich op de Kortrijksesteenweg 206 in Gent. Het mooie is dat het echt een verborgen pareltje is, want achter de deuren van dit typische Gentse rijtjeshuis verbergt Alix  een waar paradijsje. 
Alix table d'amis

Iedereen kan hier een tafeltje reserveren en bij mooi weer krijg je ook een dekentje mee om op het gras te picknicken. Hoe leuk is dat? 

Kleurrijk buffet met St Môret kaas

Het buffet werd geserveerd in de karaktervolle, oude serre (kas) die er staat. Op de tafel stonden in grote kommen, schalen en plateaus kleurrijke verse gerechten en ingrediënten . Alix had alle gerechten bereid.
AlixNiet alleen de presentatie was een tien waard, ook qua smaak zaten de gerechten helemaal goed. Ik heb er veel inspiratie uitgehaald en daarom deel ik nu graag enkele beelden zodat ook jij er misschien wat inspiratie uit kunt halen voor een volgende brunch met vrienden of familie. 
BrunchVerse vijgen zijn zo lekker! De vruchten werden gevuld met St Môret® apéritif vijgen. De lichtzoete smaak van de vijgen combineren goed met de hartige smaak van de borrelkaas. Ik zag heel wat tafelgenoten de schil van de vijgen wegsnijden, maar dat is gewoon eetbaar! ;)
Inspiratie heerlijk buffet met St Moret kaas De groentehoek op het buffet was mooi vertegenwoordigd en kleur speelde ook hier weer de hoofdrol. Kleine witte en rode radijsjes, schillen van gekleurde wortels, komkommer in plakjes, gele en rode Italiaanse chioggia biet, en plakjes rode en groente tomaat. 
Buffet groentenGroentenWat ik ook gaaf vond dat waren de kommetjes met zelfgemaakte kruidenmengsels en zaden -en notenmengsels. Zo kan iedereen zelf de ingrediënten op smaak brengenBuffet

De St Môret mousses en verse kazen werden als dip gepresenteerd voor bij verschillende soorten brood en crackers. 
Crackers met kaas

Wat ik persoonlijk echt heel lekker vond, was de St Môret cheesecake gemaakt met een bodem van dadels (#hellocalories ,)), een vulling van verse St Môretkaas en een topping van plakken courgette. Verse St Môretkaas heeft best een hartige smaak, toch slaagde Alix erin om de vulling wat zoeter te maken. De cheesecake was echt lekker. Ik baalde een beetje, want ik hadmaar  een kleine punt van de taart genomen. Als ik dat had geweten had ik natuurlijk schaamteloos het grootste punt op mijn bordje gelegd ;). cheesecake

Op de eettafel lagen nog grote kommen met verse annanas en granaatappelpitjes, Griekse yoghurt en cruesli. Lekker als dessertjeBuffet

Ik vond het een geslaagde brunch. Het is leuk om te ontdekken wat je allemaal nog met kaas zoals die van St Môret kunt doen. Vaak gaat het niet verder dan het besmeren van een boterham of het toevoegen aan een pasta. Maar Alix toont dat je er nog veel lekkere kanten mee uit kan. En nu…zelf aan de slag met een geweldige brunch!

Sarah

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.