Ik was bij 5 jaar njam!

2
438
Verjaardagsfeest 5 jaar njam!

Afgelopen donderdag kreeg ik een leuke uitnodiging in mijn inbox: het verjaardagsfeest van 5 jaar njam!. Hét Vlaamse kookkanaal van Gert Verhulst (Studio100). Het is een uitnodiging waar ik graag op inging, want iedere dag opnieuw kijk ik verlekkerd naar alle gerechten van de njam!-chefs. En nu was het eindelijk mogelijk om de chefs te ontmoeten en hun gerechten te proeven.
Het feest vond plaats op dinsdag 1 december in Stuurboord Hangar 26 in Antwerpen.
Voor de prijs van € 55 per persoon kon je kennismaken met de twaalf njam!-chefs, topproducten proeven op de foodmarkt, en meefeesten op de tonen van de muziek van dj Regi. Het event was volledig uitverkocht.

We begonnen met een heerlijk gerecht uit de kookpot van sterrenchef Bart Desmidtgarnaal met prei, krokante pickels en een espuma van gerookte aardappel. Bij de bar haalden we nog een lekkere passende witte wijn voor erbij. De toon was gezet!
Verjaardagsfeest 5 jaar njam!

Daarna kwam de sterrenchef Johan Segers in ons vizier. Daar moest ik even een praatje mee slaan. Net als hij vind ik dat er absoluut meer aandacht mag gaan naar de heerlijke Belgische keuken, want daar mogen de nuchtere Belgen zeker trots op zijn.
“Wij als chefs zijn erg dankbaar met zo’n mooi kookplatform als njam!, waarmee we mensen thuis culinair mogen inspireren. Naar de toekomst toe kunnen we zeker nog uitbreiden en proberen om op nog andere manieren de passie van het koken door te geven.”, vertelt Johan me. Ik ben het met hem eens, want koken gaat inderdaad niet alleen maar om lekker eten, maar ook om genieten en het delen met anderen.
Verjaardagsfeest 5 jaar njam!
Verjaardagsfeest 5 jaar njam!

Ook de flamboyante West-Vlaamse Piet Huysentruyt was van de partij. Hij is de ‘kersverse’ aanwinst van njam! en mag het rijtje van getalenteerde chefs vervolledigen. Blijft het bij deze twaalf-kokende-apostelen van Gert? Volgens Piet houdt het hier niet op. “We proberen een zo groot mogelijke verscheidenheid aan culinaire kookkunsten te bieden op het kookkanaal. Het is belangrijk dat het chefs zijn met passie, net als ik. Dat is ook de reden waarom ik nu bij njam! hoor. Maar naast topchefs willen we ook graag hobbykoks op het kookkanaal laten zien…”
Verjaardagsfeest 5 jaar njam!…Ik heb niet veel tijd om met Piet te praten, want een dame vraagt dringend of hij een krabbel in haar net gekochte kookboek wil plaatsen. De kok die de Vlaamse huisvrouw leerde koken, is nog steeds erg populair. Graag maakt hij tijd voor zijn fan en plaatst een bladvullende krabbel op de witte pagina, …inclusief een droedel. Hij maakt er duidelijk werk van, net alsof hij een wit bord dresseert.
Verjaardagsfeest 5 jaar njam!

Na Piet ga ik richting de koning van de desserts: Roger van Damme. Hoe verklaart hij het succes van njam!? “Kwaliteit en teamspirit”, zegt hij spontaan. “Als je vanavond kijkt naar welke producenten met topproducten hier staan, dan zegt dat al veel. Zij willen allemaal hun naam verbinden aan njam!. Het zijn ook producten die prima passen in de keuken van de thuiskok.”, gaat hij verder. Ik kijk meteen naar de kaviaar en de truffel die wat verderop staan, maar volgens Roger kan het zeker.
Verjaardagsfeest 5 jaar njam!Zoals we het van een ware dessertkoning verwachten heeft hij er weer een kunstwerk van gemaakt. Verdorie Roger, het is bijna weer te mooi om op te eten….bijna, want ik ben dol op desserts dus gaat mijn lepel er toch verrassend snel in. Het dessert draagt de naam Choco suprise. Een luchtige mousse in eivorm met chocolade en bananensmaak op een lekker krokantje. In het midden van de mousse zit ijs. Wat een heerlijke verrassing!
Verjaardagsfeest 5 jaar njam!

De Siciliaanse chef Peppe Giacomazza kon niet ontbreken op mijn lijstje. Ik vroeg hem ook voor een woordje uitleg.
“We zijn een leuk team samen, dat vindt ook Gert erg belangrijk. Zo zorgt hij er altijd voor dat er een goede sfeer hangt. Het gaat goed met njam! en we moeten gewoon doorgaan zoals nu. Niks veranderen!”, vertelt hij met een glimlach…Verjaardagsfeest 5 jaar njam! Verjaardagsfeest 5 jaar njam!…en dit geldt ook voor zijn kookkunsten; hij moet vooral doorgaan zoals hij bezig is. Want zijn gerecht van *strozzapreti met porcini en truffel werd bij heel wat feestvierende fijnproevers als favoriet van de avond bestempeld. (*strozzapreti is een pastasoort dat je kan vergelijken met trofiepasta)
Verjaardagsfeest 5 jaar njam!

“Dj Regi is aangekomen”, horen we van de organisatie. En dan weet je dat het feest nog een goede afsluiter zal krijgen. Regi kwam, zag en kreeg meteen de hele zaal op zijn hand met zijn muziek. Heel wat fans kwamen om beurt op het podium om selfies te nemen samen met de vrolijke dj.

Al met al was het een bijzonder verjaardagfeestje dat tot in de puntjes georganiseerd was. Een Studio100-evenement, zoals we het van hen gewoon zijn. Opvallend was ook dat alle chefs de tijd namen voor iedere njam!-fan. Want dankzij hen bestaan ze al vijf jaar en dat beseffen ze goed. Het feest was een succes en iedereen, van groentje tot topchef, ging met een aangenaam voldaan gevoel naar huis.

Gefeliciteerd njam!
Ciao, Sarah.
Verjaardagsfeest-5-jaar-Njam!-5-2

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.