Ik heb de Novotel-kookwedstrijd gewonnen!

9
587
Kookwedstrijd Gourmet bar Novotel Gent

Ja, je leest het goed! Ik ben de winnaar van de kookwedstrijd van Novotel Gent (Accor Hotels). Wow, onwijs gaaf! :-)
Samen met nog vier andere Belgische foodbloggers moesten we in één uur tijd twee gerechten maken, die door vijf juryleden beoordeeld werden. Ik heb een heerlijke herfstaardappel gemaakt en een lekkere Belgische wafelburger. Hieronder kunnen jullie lezen hoe de dag verging.

De opdracht

Novotel Gent heeft een volledig vernieuwde eetgelegenheid; namelijk de Gourmet bar. Zowel gasten als niet-gasten kunnen in een industrieel-chic-interieur genieten van een lekker hapje en een drankje.
Novotel Gent Gourmet bar
Wij als foodbloggers kregen de opdracht om voor de Gourmet bar een tapasgerecht met een Belgische twist te maken en een unieke aardappelvulling of -topping.
De gerechten moesten Fast Casual, Modern, Young en Qualitative zijn. Een uitdaging, want ik had maar enkele dagen de tijd om iets te bedenken.
Na een flinke brainstormsessie ben ik gekomen op een Belgische wafelburger en een gevulde herfstaardappel.

De Belgische wafelburger

Burgers werden vroeger vaak gezien als het ultieme street- en fastfood, maar dat is veranderd sinds de komst van heel wat  chic burgerrestaurants. Burgers kunnen voortaan ook chic comfort food zijn. Dat heb ik ook geprobeerd met mijn wafelburger.
In plaats van een gewoon burgerbroodje, heb ik gekozen voor luchtige wafels. Want als ik aan typisch Belgisch eten denk, dan denk ik aan lekkere Brusselse wafels. Hmmm…
De burger is belegd met een salade van grondwitloof (ook Belgisch), een kipburger (kip omdat het een zachtere smaak heeft dan bijvoorbeeld rund),een gerookt plakje Maredsouskaas (yep, ook super-Belgisch,…en lekker!), gekarameliseerde uienringen (een must op iedere burger, toch?) en als laatste een Cuberdon-mayonaise. Cuberdons zijn typische Gentse snoepjes met frambozensmaak. Ik wilde namelijk de zure Belgische mayonaise een frisse, fruitige smaak geven.

De gevulde herfstaardappel

Als tweede gerecht heb ik een zoete aardappel gevuld met heerlijke ‘gezellige’, herfstsmaken. De vulling bestaat uit gebakken zoete aardappelblokjes, gekarameliseerde Golden Delicious -appeltjes in Luikse siroop (de siroop is ook Belgisch) en krokant gebakken Kempische spek (ja, uit de Belgische Kempen).
Als topping heb ik zure room gebruikt, met geroosterde hazelnoten en versgebakken aardappelchips.

De wedstrijddag

Op zaterdag 24 oktober ben ik afgereisd naar Gent. Voor mij is het iedere keer weer leuk om in deze mooie stad terug te komen, omdat ik er jaren met veel plezier gestudeerd en gewerkt heb.
Alleen wordt het parkeren er met de jaren niet beter op. Het blijft een hel! ;-)
Ik werd hartelijk ontvangen in de vernieuwde Gourmet bar. Daar maakte ik ook kennis met de andere vier foodbloggers die aan de wedstrijd deel zouden nemen. Het was leuk om Avocado van de Duivel, Tasty Healthy Comfort Food, Manon Macaron en Kokerellen te mogen ontmoeten! :-)
We werden na een woordje uitleg begeleid naar de keuken. Toen we alle ingrediënten bij elkaar hadden verzameld, kregen we één uur de tijd om onze gerechten te maken. De sfeer was goed en gemoedelijk. Wat wil je met zo’n bende gezellige lady-bloggers samen? :-) We hielpen elkaar zelfs met het regelen van de gaspitten en het openen van verpakkingen die potdicht zaten.
Daarna moesten we een voor een onze gerechten voorstellen aan de jury. Dat was wel spannend!
Kookwedstrijd-Accor-Hotels-Gourmet-bar-Novotel-Gent
Na een half uurtje werden we teruggeroepen voor de uitslag.
En toen…volgde het moment suprême: “en de winnaar is… Sarah!”. OMG! Wow!Kookwedstrijd Accor Hotels Gourmet bar Novotel Gent (4 van 4)
En dat moest gevierd worden! We kregen een heerlijk glaasje champagne aangeboden en wat heerlijke hapjes (ja, de organisatie van Novotel en Metapeople was top!)
Heerlijke, gevulde herfstaardappel-0180
Als of dat nog niet genoeg was, kregen we ook nog een heerlijke fles champagne mee voor thuis en een voucher voor een hotelovernachting met ontbijt en diner.
Kookwedstrijd Accor Hotels Gourmet bar Novotel Gent (3 van 4)

De gerechten op de menukaart

Mijn Belgische wafelburger en herfstaardappel vielen in de smaak. Ik was ongelofelijk blij, want ik had er dan ook heel hard voor gewerkt. Maar ook de gerechten van de andere foodbloggers zagen er heerlijk uit.
Mijn herfstaardappel komt op de menukaart van de Gourmet bar. Heel leuk! Hoewel mijn wafelburger ook heeft gewonnen, was hij voor de kok van de Gourmet bar iets te moeilijk om te produceren in zijn keuken als tapasgerecht. Waarschijnlijk komt het wel op de menukaart in Novotel Brugge, waar ze een hamburgerkaart hebben. Ook geweldig natuurlijk! Het tapasgerecht van appel met bloedworst van Manon is wel makkelijk te maken en komt daarom in de plaats van mijn herfstburger op de menukaart in Gent.

De recepten van de winnende gerechten

Ik had jullie beloofd om mijn recepten te delen. Het recept voor de Belgische wafelburger vind je hier
Belgische wafelburger

…en de gevulde herfstaardappel hier!
Heerlijke, gevulde herfstaardappel

Veel kookplezier en wish me luck voor de komende kookwedstrijd (31 oktober) :-)

9 REACTIES

  1. […] Vol spanning nam ik deel aan mijn eerste kookwedstrijd in Novotel Gent. Samen met nog vier andere Belgische foodbloggers moest ik in één uur tijd twee gerechten maken die door vijf juryleden beoordeeld werden. Ik had een gevulde herfstaardappel gemaakt en een lekkere Belgische mini-wafelburger. En ik won! Lees hier hoe de dag verging. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.