Ik doe mee met de kookwedstrijd van Accor Hotels!

0
334
Kookwedstrjd Accor Hotels- Gournet Bar Novotel Gent

Enkele weken geleden ontving ik een leuke e-mail in mijn inbox. Ik was namelijk geselecteerd om samen met nog vier andere foodbloggers deel te nemen aan de kookwedstrijd van Accor Hotels. Onwijs gaaf! De bedoeling is dat ik een tapashapje maak met een Belgische twist en ook nog een originele aardappel topping of vulling. De gerechten moeten passen bij het thema ‘Addictive Tapas’. De waarden die daarbij horen zijn volgens de organisatie: Fast Casual, Modern, Young en Qualitative. Een uitdaging die ik graag aanga!

Novotel Gent

Zaterdag live koken in Novotel Gent

Ik heb twee recepten geschreven voor deze kookwedstrijd. Op zaterdag 24 oktober om 14 uur word ik verwacht in Novotel Gent en moet ik mijn gerechten live bereiden. Ik krijg hiervoor één uur de tijd. Er mag niks op voorhand klaargemaakt worden; alles gebeurt op de dag zelf. En dit geeft een paar beperkingen waar ik eerst niet bij stil stond. Want een lekkere kroket maken of vlees marineren gaat dan niet, omdat je hier meer tijd voor nodig hebt dan een uurtje.
Maar aan de andere kant heb ik gemerkt dat je daardoor wel op meer originele recepten komt. Je wordt uitgedaagd om verder te denken en je grenzen te verleggen.

De winnaar is…

De gerechten moet ik presenteren aan een jury. Wie dat zijn, weet ik niet. Er wordt gekeken naar de presentatie, de receptuur en er worden nog enkele vragen gesteld over de gerechten.
De winnaar wordt op diezelfde dag om 16 uur bekend gemaakt. De winnende gerechten zullen minimaal één maand op de menukaart komen te staan van Gourmet bar van Novotel Gent. Een leuke prijs vind ik zelf!

Mijn recepten online

Ik weet niet of ik ga winnen, maar ik ga zeker mijn best doen! Deelnemen aan kookwedstrijden vind ik echt gaaf. Want ik krijg superveel energie als ik ergens mijn tanden in kan zetten en ik leer tijdens deze wedstrijden ook veel bij.

En of ik nu win of niet, ik deel graag mijn recepten na de wedstrijd met jou via mijn blog. Ik zal er dan ook meer informatie bijzetten over hoe mijn recepten tot stand zijn gekomen. Waarom ik bijvoorbeeld voor bepaalde ingredënten heb ik gekozen en waarom ik gerechten op een bepaalde manier heb bereid. Missschien vind je dat ook leuk om een keertje te lezen.
En voor nu… duim alsjeblieft voor mij! :-)

 

Foto’s: Accor Hotels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.