Hotspot: Sofraya in Gent

0
479
Hotspot Sofraya in Gent
Foto Sofraya

Laatst bleef ik weer een weekendje in Gent. En dan spreek ik altijd af met vrienden en staat er vaak een etentje op de planning. Zoals gewoonlijk krijg ik de taak om een lekker restaurantje uit te zoeken. Ik had afgesproken met Griet (we hebben nog samen in het S.M.A.K. gewerkt) en omdat zij net als ik gek is op de mediterrane keuken, besloot ik een tafeltje te reserveren bij Sofraya in Gent. Sofraya is een Turks, mediterrane eettent die sinds een jaar open is aan de Ottogracht in Gent.  De sympathieke Leyla Kurhan is de eigenares en ook de chef van het restaurant. Haar vader is Turks en haar moeder Belgisch. Dankzij haar grootouders leerde ze de traditionele gerechten van beide keukens kennen. Ze studeerde af in Culinary Institute in Istanbul.

Net buiten het centrum van de vrijdagsmarkt

Sofraya bevindt zich aan de Ottogracht, en dat is een-vijf-minuten-wandeling vanaf de drukke vrijdagsmarkt.
De Ottogracht is druk bezaaid met geparkeerde auto’s en het ziet er niet bijzonder mooi uit. Maar het is wel veel rustiger dan het toeristische vrijdagsmarkt. Sinds enkele jaren komen er steeds meer restaurantjes en cafeetjes als paddenstoelen uit de grond aan de Ottogracht, dus het wordt er wel steeds gezelliger. Het is prachtig weer wanneer Griet en ik aankomen bij het restaurant. We besluiten lekker buiten op het terras te gaan zitten. Ah, la dolce vita.

De menukaart

De bediening is aardig en ze legt meteen uit dat de gerechten die op de menukaart staan kleine gerechten zijn om te delen. Of we kunnen ook kiezen voor de zijderoutemenu, waardoor je een hele reeks kleine gerechten geserveerd krijgt zodat je bijna de hele kaart kunt proeven. Dat klinkt heel goed, maar we passen even want we hebben niet zo’n grote honger. Maar een volgende keertje ga ik voor het menu!

De gerechten

We bestelden om te beginnen een lekkere rode wijn en de huisgemaakte hummus met Lavash (dun, zacht brood). Tja, je houdt van hummus of je houdt er niet van. Maar Griet en ik zijn er dol op en deze is heerlijk, niks op aan te merken. Ook het brood (we krijgen best veel brood per persoon) hapt makkelijk weg.
Hotspot Sofraya in Gent
Daarna bestelden we ansjovis in wijnbladeren en een pittige bulgursalade. De portiegrootte was weer ruim voldoende. De gerechten zijn goed op smaak gebracht en het smaakt echt goed. Ook bij Griet valt het in de smaak!

Hotspot Sofraya in Gent

We zitten al redelijk vol, maar besluiten nog een laatste gerechte te proberen en dat is een aubergine met tomaat uit de oven. Aubergine is mijn favoriete groente, dus keek ik uit naar dit gerecht. En ook weer hier is het zo lekker dat we allebei onze vingers bij aflikken.Hotspot Sofraya in Gent
We nemen nog een verse muntthee en een koffie om dit geslaagd etentje af te sluiten. Ik kan Sofraya echt aanraden aan iedereen die houdt van groente en de smaken van de méditerranée. En dit voor een schappelijke prijs. Ook de bediening en de eigenares zijn aardig waardoor het gewoon een perfect avondje werd.

Reserveer op voorhand een tafeltje, want het kan soms erg druk zijn. Meer informatie over Sofraya en de menukaart vind je hier.

Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.