Divan Pastanesi is dé hotspot voor de lekkerste baklava

0
557
Moslima presenteert baklava

Als je nog niet verslaafd bent aan baklava, dan word je het wel na een bezoekje aan Divan Pastanesi in Amsterdam Oost. Dagelijks staat baklavameester Üzeyir met de handen in het (filo)deeg om het heerlijke Turkse gebakje home made klaar te maken. Bovendien zou baklava al jaren een geheime afrodisiacum zijn. Redenen genoeg om een lading te halen bij deze hotspot.

Baklava

BaklavaWanneer je Divan Pastanesi aan de Javastraat 121 binnenloopt, kom je meteen voor een grote vitrine te staan met verschillende soorten Turkse lekkernijen. Het is vooral voor dé lekkerste baklava waar de eigenaar Üzeyir om bekend staat. Hij maakt al 20 jaar het mierzoete gebakje en leerde het ooit hier in Nederland van een Baklavameester. Een mooie titel die je helaas niet zomaar kunt claimen. Nee, jaren oefenen en de gunfactor van de Turkse gemeenschap zijn enkele voorwaarden. Üzeyir is nu in Nederland  een van de weinigen die de titel van baklavameester aan zijn naam mag verbinden.

Verborgen afrodisiacum

Baklava voor bruidegoms
Baklava is niet alleen lekker, maar het is al jaren stiekem een afrodisiacum. De honing en de pistachenoten zouden zorgen voor meer passie tussen de lakens. Met deze wetenschap is er in de Turkse keuken ook een baklava voor bruidegoms. Een zacht rolletje dat tjokvol zit met pistachnoten en honing.

Klanten

Baklava
Dat goede smaak herkend wordt door alle culturen, bewijst het cliënteel van Divan Pastanesi. Dagelijks komen verschillende nationaliteiten hun portie liefde voor baklava halen. De ene lust ze graag traditioneel met pistachenoten, de andere dan weer met walnoten. Maar wat je ook kiest uit de vitrine, alle gebakjes zijn allemaal om je vingers van af te likken!

Klik hier voor meer informatie over Divan Pastanesi in Amsterdam!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.