Belartisan: hotspot Belgische producten

1
685
Belartisan Belgische producten

Belgen zijn niet erg chauvinistisch. Dat hoor je wel vaker. Toch mogen ze terecht wat trotser zijn op hun producten van eigen bodem. Denk maar aan de paarse cuberdons, de lekkere chocolade van Dolfin of het hippe vlierbloesemdrankje Roomer.
Ook Belartisan deelt deze mening en heeft daarom een vestiging in Antwerpen en Mechelen waar je terecht kan voor een ruim assortiment aan Belgische artisanale producten.Belartisan Belgische producten

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ging naar de winkel in Antwerpen en ontmoette daar Frederik Defyn van Belartisan.
“De meeste klanten komen hier voor het samenstellen van een geschenkmand. Verder worden vooral de koekjes en het snoepgoed veel gekocht. Ja, er worden veel mooie producten in België gemaakt en die nemen we graag in ons  assortiment op. Naast Belartisan zijn er nog Belgische speciaalzaken, maar de meesten hebben ook producten in het assortiment die in het buitenland zijn geproduceerd door Belgen. Dergelijke producten vind je niet bij ons, wij vinden het belangrijk dat het ook hier in België wordt geproduceerd.”

Ik vraag aan Frederik of hij me kan adviseren bij mijn aankoop. Hij geeft een paar suggesties en het is duidelijk dat hij zijn producten goed kent. Alle moeilijke vragen die ik hem stel worden goed beantwoord. Dat is fijn, want daarvoor ga je natuurlijk ook naar een speciaalzaak.
Hij maakt me ook attent op de lekkere Belgische wijnen. Maar mijn mandje zit al vol lekkere producten, dus ik zal nog een keertje terug moeten komen voor de wijnen. En dan misschien in de vestiging in Turnhout, want die komt er binnenkort aan.”

Recepten met Belgische producten

Ben je benieuwd wat je kunt maken met sommige Belgische producten? Ik heb enkele recepten geschreven. Probeer ze en geniet!

Heerlijke ijs met speculaas

Bekijk hier het recept
Banaan-speculaasijs speculaas Aerts

Pralines van cuberdon

Bekijk hier het recept
Cuberdonpralines

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.