Hoezo zijn shops bij tankstations ongezond?

0
466
Foto-Pixabay

Je hoort het regelmatig dat mensen die vaak onderweg zijn veel aankomen. Dit heb ik ook gezien bij mijn broer. Toen hij vaak op de baan was voor zijn werk, had hij geen tijd om rustig te lunchen of een tussendoortje te eten. Dus ging hij vaak een bom aan calorieën halen bij een tankstation in de buurt. Hij kon geen weerstand bieden aan de lekkere geur van een worstenbroodje uit de oven of een zakje gele M&M’s. Lekker en makkelijk, zal hij wel gedacht hebben. Dan gaan we maar de lucht in, reageerde zijn weegschaal hierop.

Gezonder assortiment in de Shop & Go’s

Tankstations hebben geen goede reputatie opgebouwd rond de voeding die ze verkopen en daar zijn ze zich van bewust. Zo ging het tankstation Q8 een samenwerking aan met de Belgische Delhaize om een gezond assortiment aan te bieden in de Shop & Go’s. Ik vind het in ieder geval een goed iets, nu de taak aan de hongerige klant om de juiste keuze te maken :). Natuurlijk is er niks verkeerd met af en toe een worstenbroodje, als je het maar kunt afwisselen met gezonde alternatieven, toch?

Geen tijd om boodschappen te halen?

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ik ging laatst langs bij een Delhaize Shop & Go bij Q8 om te zien wat ze precies allemaal hadden en of het assortiment inderdaad een stuk gezonder is. Bij het binnenkomen zag ik meteen vers fruit liggen zoals bananen en appels. Way to go voor de lekkere healthy trek! :) Maar ik zag ook nog groenten en aardappels liggen in kistjes aan de ingang en verder nog gedroogde volkorenpasta, tomatensaus, koffie en noem maar op. Het lijkt wel een mini-winkel. Je haalt er dus niet alleen maar een gezonde snack, je kan er ook meteen boodschappen doen. Handig als je toch moet tanken want dan bespaar je tijd omdat je niet nog eens door hoeft te rijden naar een supermarkt. Dit dacht ik ook (ik was er nu toch),  en daarom besloot ik om uit het assortiment van de Delhaize Shop & Go een lekker gerecht samenstellen met zo veel mogelijk ‘gezonde’ producten. Gezien we in het zomerseizoen zitten, vond ik een BBQ-gerecht wel passend.

Mediterraanse BBQ-sandwich

Mediterraanse-BBQ-sandwich

Ik wilde iets maken dat makkelijk was en niet cliché zoals een koude pastasalade of een aardappelpakketje voor op de BBQ. Ik zag nog enkele zachte sandwiches liggen. Yep, daar kan ik wel iets mee! Ik heb ze rijkelijk gevuld met groenten en een beetje mozzarella. Tien minuutjes grillen op de BBQ. Lekker hoor, want alle smaken van de groenten zitten in de gegrilde sandwich, om maar te zwijgen van die lekkere gesmolten mozzarella er bovenop. Daarbij serveer ik een frisse komkommerdressing die ik gemaakt heb met een potje Griekse yoghurt van 0% vet. Als laatste heb ik er nog wat salade bij gedaan die ik simpel op smaak heb gebracht met wat citroensap en olijfolie (nog steeds de beste en makkelijkste vinaigrette naar mijn mening ;)). 
In een twintigtal minuutjes maak je deze volledige maaltijd van mediterrane BBQ-sandwich klaar. Hier kan je het recept stap voor stap bekijken. Mijn recept vind je bovendien ook in alle Vlaamse Delhaize Shop & Go bij Q8!:)

Koken met gezondere producten

Het is me aardig goed gelukt om met de producten uit de tankstation een gezondere maaltijd samen te stellen. Heb je nog zin in een dessertje? Dan kan je ook meteen appels meenemen uit de Delhaize Shop & Go, om ze vervolgens  te halveren, te grillen op de BBQ en op smaak te brengen met een beetje bruine suiker en kaneel. Smakelijk!
Sarah

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.