Geef toe, voor enkele euro’s wil je toch graag weten wat voor wonderlijks een flesje “Little miracles” te bieden heeft? Ik was meteen aangetrokken door deze titel… en ook door de mooie paars-roze kleuren van het flesje uit het assortiment (yep, girly-girl!). Wat me meteen opvalt is het woord en het logo ‘organic’. Goed gekozen want veel mensen kiezen nu bewuster voor gezonde of biologische producten in de winkelschappen. Of ze dan ook daadwerkelijk volledig gezond zijn, of het eerder een slimme marketingzet, is dan wel de vraag.

Eye-candy?
De verpakking ziet er stylish uit. Het drankje zelf heeft een ‘earl-grey-thee-kleurtje’.

Is het lekker?
Ze hebben vier smaken in het assortiment. Ik heb het paars-roze flesje geprobeerd met white tea, ginseng, cherry, açai en agave.
Een mierzoete geur is het eerste wat je ruikt. En inderdaad, het smaakt zoals het ruikt. Ik vind het net iets te zoet. Op de verpakking staat dat het een revitaliserende frisdrank is en voor mij proeft het inderdaad als een opkikkertje om bijvoorbeeld een middagdipje tegen te gaan.

Hoeveel euro’s?
Voor een flesje Little miracles betaal je €1,19. Beetje aan de dure kant.

Gezond?
Volgens de website van Little miracles zijn er geen kunstmatige zoet-, smaak- of kleurstoffen toegevoegd.
Op de verpakking staat dat de drankjes gezoet zijn met 8,7% biologische agavesiroop. Agave is een cactusachtige plant die vooral in Mexico groeit. Om agavesiroop te krijgen ondergaat de plant enkele chemisch processen van filtering en bewerking. Alle voedingsstoffen worden eruit gehaald (denk aan mineralen en vitaminen) en er blijft fructose over. Fructose wordt ook wel vruchtensuiker genoemd en is 2,5 keer zoeter dan glucose (druivensuiker) en 1,7 keer zoeter dan sacharose (tafelsuiker).
Volgens het Nederlandse Voedingscentrum denken sommige mensen dat agavesiroop beter voor het lichaam is dan gewone kristalsuiker omdat het ‘natuurlijker’ zou zijn. Maar dit is niet zo.
Het Europese en Franse keurmerk op de verpakking garanderen dat het product voldoet aan de strenge biologische landbouweisen.
Een flesje van 330 ml bevat 89 calorieën. Vergelijk dit even met cola (139 calorieën), iced tea (35 calorieën) of vruchtenthee (0 calorieën).