Hoe lekker zijn de desserts bij Het Gebaar?

1
940
Citroendessert

Wie Roger van Damme zegt, zegt waanzinnige desserts, toch? Dave en ik hadden het geluk om een tafeltje te mogen reserveren in het Antwerpse restaurant Het Gebaar van sterrenchef Roger. Ik was vooral benieuwd naar hoe lekker de desserts bij Het Gebaar zijn!

Het Gebaar

Het Gebaar bevindt zich in de Antwerpse plantentuin Den Botaniek. Parkeren kan makkelijk in de parkeergarage op de Groenplaats. Het draagt bij aan de beleving dat je door een prachtige botanische tuin moet om het restaurant te bereiken. Het pand lijkt op een klein huisje uit een sprookjesverhaal. Gezellig en mysterieus.

Gezellig lunchen

Het is lunchtijd, maar druk is het niet als we aankomen in het restaurant. We worden aardig ontvangen door het personeel en Cindy; de vrouw van Roger.Restaurant
We nemen plaats in de kamer achterin. Het interieur is strak, zonder poespas. Hoewel het mooi is, mist het wat van de gezelligheid die de buitenkant belooft. Aan de voorkant van het restaurant, waar je ook plaats kunt nemen, is een groot haardvuur dat in de winter aangestoken wordt. Iedereen die ik ken heeft het erover hoe gezellig het dan is. Maar goed, het is lente, dus de haardvuur wordt niet meer aangestoken vermoed ik ;).

Tweegangenmenu

We nemen een tweegangenmenu als lunch. We beginnen met een aperitief (dat neem ik standaard :), het hoort gewoon bij de start van een goed diner, vind ik. We krijgen een lekkere mojito als aperitief. Niet zo maar een ordinaire mojito natuurlijk, hey, je hebt het hier over een sterrenzaak. De cocktail heeft een verfijnde, bittere smaak. Lekker verfrissend!Cocktails
Daarna krijgen we als starter een deconstructed caesar salade (deconstructed betekent dat de salade wordt geserveerd met alle elementen apart op het bord). Een mooi gerecht.
Caesar salade

Dan komen onze hoofdgerechten eraan. Dave had de rundstartaar besteld en ik de beef Wellington.
De gerechten zagen er echt gaaf uit. De porties zijn ook groot. Ik ben bij menig goede restaurant geweest, maar hier kom je echt niet met honger van tafel.
Beef WellingtonMijn beef Wellington was bijzonder klaargemaakt. Normaal gezien wordt de korst om het vlees gebakken, maar hier wordt de korst in een ruitjesmotief over het vlees gepresenteerd. Een heerlijk gerecht, niks op aan te merken.
Rundstartaar
De steak tartaar van Dave was echt goed. Ook hier werd er een creatieve vertaling gemaakt van het klassieke gerecht. Het was voor ons allebei misschien wel het beste hoofdgerecht dat we gegeten hebben bij een sterrenzaak. Er zaten zoveel verrassende elementen in het gerecht: de tomaatjes en de olijven op de foto zijn niet wat ze lijken te zijn. De tomaatjes zijn bijvoorbeeld balletjes van lever. Het gerecht heeft ook veel verschillende texturen en er wordt goed gespeeld met koud en warm. Echt een aanrader!

En nu het dessert, want uiteindelijk staat Roger hiervoor bekend.
DessertIk had De Komedieplaats van Antwerpen-dessert besteld. Het was een dessert voor fashonista. Niet dat ik een fashonista ben, maar het chocoladedessert klonk wel bijzonder en dat was het ook!
CitroendessertDave koos de Lemon squash; een citroendessert. Zelf vond ik zijn dessert nog lekkerder dan die van mij, maar smaken verschillen nu eenmaal natuurlijk!

Wat ik ervan vond

Als je de kans krijgt om naar Het Gebaar te gaan, dan moet je dat zeker doen en dan vooral in de winter wanneer de haardvuur aangestoken wordt. De bediening is heel aardig en alles loopt op rolletjes. Daar heeft het high tech-communicatiesysteem (sprekertje en oortje) waar de bediening mee rondloopt vast iets mee te maken. Ik begrijp dat alles vlot moet verlopen in een sterrenzaak, maar ik vind de high tech-uitrusting toch wat afstandelijk overkomen.
Het interieur is mooi, maar de kamer achterin mist ondanks dat wat gezelligheid. De desserts zagen er prachtig uit en ze waren ook erg ekker, maar de gerechten waarvan we het meest van onder de indruk waren zijn de hoofdgerechten.

Bekijk hier de website van Het Gebaar voor alle praktische informatie. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.