Als ik het jaar 2015 moet omschrijven in enkele woorden, dan zou ik zeggen “een fantastisch jaar met een geweldige groei”. Een ‘groei’ niet alleen in het aantal bezoekers en artikelen op mijn blog, maar ook een groei in mijn culinaire skills, in mooie dingen die ik mee heb mogen maken en interesante mensen die ik heb mogen ontmoeten en… ook een kleine groei in het cijfer op mijn weegschaal :-) (geen paniek, dat komt snel weer goed!).
Graag blik ik dan ook met jullie terug op enkele hoogtepunten.

5 bijzondere momenten van South & Pepper in 2015

1. 1-jarig bestaan South & Pepperhappy-birthday-72160_640

 

 

 

 

 

In oktober 2015 bestond South & Pepper één jaar. Na maanden zwoegen (lees ‘s avonds en weekenden koken, fotograferen en schrijven) kon ik eindelijk terugkijken op het resultaat. Ik was erg blij om te zien dat het harde werken zijn vruchten had afgeworpen. Steeds meer mensen begonnen mijn blog te lezen, ik werd op steeds meer interesante evenementen uitgenodigd en kon ook leuke winacties organiseren. Het was een leerzaam en ook een geweldig leuk jaar. Lees hier verder.

2. Winnaar van de kookwedstrijd Novotel GentKookwedstrijd Gourmet bar Novotel Gent

Vol spanning nam ik deel aan mijn eerste kookwedstrijd in Novotel Gent. Samen met nog vier andere Belgische foodbloggers moest ik in één uur tijd twee gerechten maken die door vijf juryleden beoordeeld werden. Ik had een gevulde herfstaardappel gemaakt en een lekkere Belgische mini-wafelburger. En ik won! Lees hier hoe de dag verging.

3. Finalist van de kookwedstrijd Tasty 2015

In gesprek met topchef Julius Jaspers net voor de start van de voorronde van Tasty Talent 2015.

Na een schriftelijke selectie was ik door naar de halve finale van de nationale kookwedstrijd Tasty 2015 waar ik mijn signature dish mocht presenteren. Ik was supernerveus toen ik in de halve finale mijn moeulleux au chocolat met yoghurtmousse en een coulis van rode vruchten en bier moest maken, want niemand minder dan topchefs Julius Jaspers en Niven Kunz zaten in de jury. Gelukkig ging ik door naar de finale (de laatste 12), maar deze won ik jammer genoeg niet. Lees hier het volledige verhaal.

4. Tv-debuut bij het live programma Tijd voor MaxSouth & Pepper live in Tijd voor Max

En toen werd ik gevraagd om live te koken in het programma Tijd voor Max. Wow, dat was ontzettend gaaf om te doen. Ik kreeg na afloop hier ook nog heel wat leuke reacties op. Ik hoop in de toekomst nog meer zo’n dingen te mogen doen :-). Lees hier hoe de dag verging en bekijk het tv-fragment terug.

5. 16x meer unieke bezoekers in 2015

Unieke bezoekers grafiek South & Pepper 2015

De eerste maanden dat ik bezig was had ik niet zo veel bezoekers. Maar ik wist dat ik met hard werken dit getal wel hoger kon krijgen. En dat werd zeker het geval, want in vergelijking met vorig jaar heb ik nu in december 16 keer meer bezoekers gekregen dan vorig jaar. Een ongeloofelijk resultaat. Momenteel heb ik meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand. Dank jullie wel hiervoor! Ik hoop dat ik in 2016 nog meer bezoekers op mijn blog mag verwelkomen :-)!

Mijn blogvoornemens voor 2016

Mijn eerste voornemen is ervoor zorgen dat South & Pepper in 2016 nog beter/leuker wordt voor jullie lezers. Een tijdje terug heb ik jullie gevraagd waar jullie interesse het meest naar uitgaat en dat waren vooral recepten die gezond, snel en makkelijk te maken zijn. Ik heb er goed over nagedacht hoe ik dit in de praktijk om zou kunnen zetten en ik ben gekomen op een leuk concept. Vanaf 2016 vertel ik jullie er alles over. Dus stay tuned! :-)

Verder wil ik meer volgers op mijn social media-kanalen zoals Facebook, Twitter, InstagramPinterest en Bloglovin. Op ieder kanaal probeer ik andere beelden en informatie te plaatsen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar sneak peeks van mijn fotoshoots of culinaire evenementen waar ik naartoe ga? Volg me dan ook op Instagram. Ben je eerder op zoek naar inspiratie? Volg dan ook mijn borden op Pinsterest.

Als laatste wil ik proberen mijn eerste stappen te zetten op YouTube met korte filmpjes over koken en evenementen die ik bezoek. Ik zag dit altijd als een grote drempel, maar na mijn tv-debuut heb ik wat meer zelfvertrouwen gekregen :-).

Dit waren in grote lijnen de hoogtepunten van 2015 voor South & Pepper en een sneak peek naar mijn voornemens voor 2016. Ik wens jullie fijne feestdagen toe en nogmaals bedankt voor jullie steun!

Ciao, Sarah