Handige citrusspray van Lékué?

0
327
Citrusspray van Lékué

Een tijdje geleden heb ik van een vriend voor mijn verjaardag deze citrusspray gekregen. Ik kende het nog niet, maar het ziet er best bijzonder uit. Vandaag heb ik het getest. Werkt het echt als een makkelijke spray?

Wat krijg je als je de citrusspray koopt?

Wanneer je het koopt krijg je een opzetstuk voor citroenen, een kleiner opzetstuk voor limoenen en een rond schaaltje om je citrusvrucht op te leggen. Alle onderdelen zijn vervaardigd uit kunststof. Je kan maar één kleur kiezen en dat is groen.

Getest op een limoen

Ik test de citrusspray uit op een limoen. Om er voldoende sap uit te krijgen rol ik de vrucht met een drukkende platte hand over mijn werkblad. Dit staat niet op de verpakking, maar het lijkt me wel goed om dit te doen zodat je het sap binnenin de limoen los maakt.
Nu is het de bedoeling dat je een stukje van de bovenkant van de limoen afsnijdt. Ik probeer de grootte te nemen van het opzetstuk. Dat is niet gemakkelijk en uiteindelijk heb ik nog steeds te veel afgesneden. Dat kan je ook op de foto zien. Nu draai ik het opzetstuk in de limoen. Het werkt als een schoef, maar het lukt niet meteen goed. Ik probeer perfect in het midden te zitten tussen de vliesjes en dan lukt het wel.

Werkt het?

Ja, echt! Grappig, maar het werkt best goed. Niet enkele druppeltjes uit, maar een goede spray regen. Of heb ik misschien net een supersappige limoen en werkt het daarom zo goed?
Ik leg de limoen op het bijgeleverde schaaltje in de koelkast. Je kan het  ongeveer vier dagen koel bewaren en gebruiken om bijvoorbeeld wat sap over salade of vis te sprayen. Daardoor verdeel je overal evenveel sap.
Al het sap uit de vrucht halen, gaat natuurlijk niet. Dus je gooit uiteindelijk best veel weg.
Het opzetstuk kan je makkelijk van de citrusvrucht afdraaien. Ook de kleinere onderdelen kan je losschroeven. Daardoor kan je alles netjes reinigen met de hand of in de vaatwasser.

Citrusspray van Lékué

De prijs?

Het kost € 14,95 (afhankelijk van waar je het koopt kan de prijs afwijken). Dat vind ik best veel, want het is en blijft voor mij een gadget. Maar wel een leuke, dat dan weer wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.