Home Kookboekrecensie Groenten uit een Italiaanse tuin

Groenten uit een Italiaanse tuin

0
527

Eekhoorntjesbrood uit de oven in de herfst of carpaccio van courgette en biet in de zomer. In het boek Groenten uit een Italiaanse tuin leer je dat je met een seizoensgroente heel wat lekkere gerechten mee klaar kunt maken.
Groenten spelen een belangrijke rol in de authentieke Italiaanse keuken. Zeker vroeger toen vlees duur was.

“Groenten zijn de basis van het Italiaanse koken, en Italianen hebben een natuurlijke instinct om de gezondste en mooiste producten te selecteren uit elk seizoen”

Het gebonden boek met hardcover telt 432 pagina’s en 350 recepten. In het boek zijn de recepten onderverdeeld per seizoen. Bij elk seizoen krijg je naast de recepten ook meer informatie over het kopen, bereiden en zelf kweken van populaire seizoensgroenten. In het boek komen 40 groenten aan bod. Nou ja, in hoeverre je paddenstoelen, kruiden en kastanjes onder deze noemer kunt brengen…Maar aan de andere kant zijn het wel producten die typisch zijn voor de Italiaanse keuken en daarom dus ook een plaatsje in dit boek verdienen.
De titel van het boek trekt in de eerste plaats misschien de aandacht van veggie’s. Toch staan er voldoende recepten in voor vlees-, vis- en gevogelteliefhebbers. Denk bijvoorbeeld aan risotto met asperge en pancetta of knolselderijsalade met kip. 

De meeste recepten uit dit boek staan ook in het boek De Zilveren Lepel. Heb je deze al? Dan lijkt het misschien wat overbodig om ook het boek Groenten uit een Italiaanse tuin aan te schaffen. Tenzij je geïnteresseerd bent in meer informatie over de seizoensgroenten zelf. Dan is dit boek wel een aanrader. Het boek is via Bol.com te koop voor € 25.

[bol_product_links block_id=”bol_54560d82352ae_selected-products” products=”9200000011326311″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.