Gremolata, de lekkerste en makkelijkste smaakmaker!

0
607
Gremolata

Als je aan mij zou vragen wat een heerlijke en makkelijke smaakmaker is, dan antwoord ik gremolata (in het Italiaanse gremolada). Gremolata wordt gemaakt van drie eenvoudige ingrediënten: knoflook, peterselie en citroenrasp. Hak ze fijn en voeg ze toe aan bijvoorbeeld een typische osso buco alla milanese of een gerecht met schelpdieren in combinatie met geklaarde boter. Lekker hoor! De Italiaanse keuken bewijst ook hier weer dat je met simpele ingrediënten al heel ver komt. Probeer het maar een keertje!

Osso buco alla milanese

Ingrediënten voor de lekkerste gremolata

Gremolata

Zelf gebruik ik gremolata in best veel gerechten. Zeker in zware gerechten zoals stoofpotjes geeft gremolata een frisse toets. Ik heb bijna altijd citroen en knoflook in huis liggen en peterselie in de tuin staan. Ik gebruik platte peterselie (ook gekend als bladpeterselie) want die bevat veel meer smaak dan de krulpeterselie. De krulvariant gebruik je eerder als garnering en was vooral in de jaren ’80 heel populair. Misschien herinner je je dit nog?:)
Voor het maken van de citroenrasp haal je met een fijne rasp de schil eraf. Let er wel op dat je het witte deel van de citroen er niet afhaalt, want dat smaakt bitter en dat wil je liever niet in je gremolata. Heb je geen rasp? Dan kan je met een scherp mes de schil eraf halen en daarna in fijne reepjes snijden.

Hoe gebruik je gremolata

Snijd en rasp alle ingrediënten en meng ze goed. Bewaar de gremolata in de koelkast tot gebruik. Voeg het op het eind van je recept toe, dan komen de smaken beter tot z’n recht.

Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.