Honey granola, jouw nieuwe start van de dag?

3
781

Weg met muesli en cruesli en hallo granola? Sinds enkele jaren kunnen we ook kiezen voor deze nieuwkomer om een goede start van de dag te maken. Maar is het wel een nieuw product?
Nee, granola bestaat al langer dan muesli en cruesli, maar veroverde pas sinds de komst van de superfoods een plaatsje tussen de winkelschappen. En daar speelt het Engelse bedrijf Dorset Cereals goed op in. Naast de vele muesliproducten hebben ze ook een granolaproduct  “Honey granola”, die te verkrijgen is  in de Albert Heijn, Plus, Jumbo en Emté.

Our honey granola is a glorious mix of oats & sunflower seeds with lashings of honey, pecans & almonds, gently baked the traditional way to make it loose & tumbly.our honey granola is a glorious mix of oats & sunflower seeds with lashings of honey, pecans & almonds, gently baked the traditional way to make it loose & tumbly
Dorset cereals

Eye candy?

Mooi en gesofisticeerd! Dat er veel zorg aan de verpakkingen (die overigens 100% recycleerbaar zijn -met uitzondering van het plastiek zakje waar de granen inzitten) wordt besteed is duidelijk. In het hele assortiment worden de kleuren, lay-out en illustraties goed op elkaar afgestemd. De granola zelf met hele pecannoten en pompoenpitten ziet er ook appetijtelijk uit.

Is het lekker?

Heb je ooit al eens cruesli op? Dan kan je granola daarmee vergelijken. Ik heb al verschillende granolaproducten geproefd, en deze van Dorset cereals is toch mijn favoriet. Honey granola is licht gezoet en lekker krokant, …zelfs na een tijdje in een portie melk. En dat vind ik belangrijk want niks zo onsmakelijk als ontbijtgranen die heel snel in een smeuïg papje veranderen als je er melk bij giet. (vind jij dat ook zo vies?)
De verhouding tussen de hoeveelheid granen, pitten en noten is goed. Bij elke portie heb ik steeds een goede mix in mijn kommetje liggen, dus je hoeft niet minutenlang de doos te schudden om die ene noot op je bord te krijgen!

Hoeveel euro’s?

Honey granola is te koop voor € 3,29 en kost een euro duurder dan de muesli van Dorset cereals. Een doos bevat 325 g granola en daar haal je ongeveer zeven porties uit aan 45 g. Dus per portie kost het je € 0,47.

Gezond?

Het eerste wat me opvalt in de voedingswaardetabel is het hoge vetgehalte van 25,4 g/100 g. Daarvan is wel 22,6 g onverzadigd vet (=goede vetten). Maar in vergelijking met de andere Dorset cereals producten die verkrijgbaar zijn in Nederland bevat granola het meeste vet.
De licht zoete smaak komt van de 15% honing die toegevoegd is. Granola is een goede start van de dag omdat het een mix is van zaden, pitten, noten en granen. Maar vergis je niet, het bevat net als veel andere ontbijtgranen veel calorieën. Zo is een portie Honey granola van 45 g goed voor 218 calorieën (vergelijk dit met 2 bruine boterhammen voor ongeveer 160 calorieën).
Een portie bevat ook 2,52 g voedingsvezels* (vergelijk dit met 45 g Fries roggebrood met 3,7 g voedingsvezels).

*Het Voedingscentrum adviseert 30 tot 40 g per dag.

Good to know

Dorset cereals is een ecologisch verantwoord bedrijf dat deze ideologie doorvoert in onder andere haar productieprocessen (zo weinig mogelijk verspilling van grondstoffen, maar ook bijvoorbeeld licht en elektriciteit), de leveranciersbezoekjes (herleidt tot een minimum en zo vaak mogelijk afgewisseld met teleconferencing)  tot het steunen van het inheemse bosbehoud in het Verenigd Koninkrijk.
Het bedrijf bestaat al sinds 2008 en verkoopt haar producten over de hele wereld. In Nederland is niet het hele assortiment te koop. Maar misschien komt daar binnenkort verandering in?

Bekijk hier de commercial van Dorset cereals.

Granola-zaden

 

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.