Gespot: 6 bijzondere producten op Horecava 2016

0
268
6 bijzondere producten op Horecava South & Pepper

Afgelopen maandag was ik uitgenodigd op Horecava in Amsterdam. Het is dé vakbeurs voor horecamensen die graag op de hoogte willen zijn van alle laatste ontwikkelingen in de branche. Het was mijn eerste bezoekje aan de beurs, dus ik wist niet meteen wat ik kon verwachten. Maar er waren zoveel standhouders en zoveel interessante dingen te zien én te proeven dat ik er graag volgend jaar weer bij ben. Graag deel ik met jullie een zestal bijzondere producten die ik op de beurs heb gezien.

6 bijzondere producten op Horecava

1. De wafelfriet in een puntzak

Wafelfriet‘. Je begrjipt vast dat ik meteen getriggerd werd door de naam van de stand. Twee Belgische lekkernijen in één, dat belooft wat! Het is een concept van Koopmans Professioneel en Gedelec. Op een speciaal wafelijzer wordt een beslag gebakken tot churros, wat dus op een ‘heel verre afstand’ op frietjes lijkt. Ik vond het wel lekker. Het smaakte naar wafelbeslag in de vorm van churros en niet meteen naar friet. Misschien was de naam ‘wafelchurros’ een betere keuze, maar de lekkernij smaakt er nu niet minder door.
Wafelfriet op Horecava 2016 South & Pepper

Wafelfriet op Horecava 2016 South & Pepper

2. IJsmacarons om zuinig op te zijn!

Als je dacht dat macarons al zo lekker waren, dan moeten ‘ijsmacarons’ helemaal geweldig smaken, toch? Althans als je ze kan proeven, want de hostess was er niet zo happig op om me een sampeltje te geven. Ik had toch sterk het gevoel dat ze me gezien had. Maar ik begrijp dat ze er zuinig op was :). De ijsmacarons zijn van Patisserie Unique, maar je vindt ze ook van andere merken in sommige supermarkten of bakkerijen.

3. Cappuccino à la coconut

Na de presentatie die ik volgde over de koffietrends, gaf finalist Dutch Barista Championship 2016, Merijn Gijsbers, nog wat meer tips over het zetten van lekkere koffie. Hij maakte voor mij dan ook graag een cappuccino klaar met een perfecte schuimlaag, inclusief een mooi bloemtje als decoratie. Het bijzondere was dat het schuim niet van melk was gemaakt maar van Alpro Coconut.
Een cappuccino in de late namiddag (een ‘doodzonde’ volgens Italianen) én dan nog eens met een schuimlaag van sojamelk met kokossmaak? Ik geef toe, ik was een beetje sceptisch. Maar het was wel lekker! Volgens Merijn zijn vooral kinderen in Italië hier dol op en is de freddo-variant (ijskoffie) van deze cappuccino nog lekkerder.

6 bijzondere producten op Horecava South & Pepper

6 bijzondere producten op Horecava South & Pepper

4. Frozen yoghurt bij Ikea

De standhouder van het Frozen Yoghurt-apparaat was zo vriendelijk om me tegen te houden in de drukte en me te trakteren op een heerlijke cup yoghurtijs. Heerlijk, met flink wat gekonfijte kersen als topping erover. Dit apparaat staat sinds enkele maanden in bijna alle Nederlandse en Belgische Ikea bistro’s. Het ijs bevat minder calorieën dan het voormalige softijs van Ikea en is er gekomen nadat de meubelgigant vorig jaar had aangegeven gezondere keuzes te willen aanbieden. Klanten kunnen via het apparaat zelf hun ijsje samenstellen, inclusief lekkere toppings. Of de toppings zoals chocolade, gekonfijte kersen of siroop ook onder de gezondere keuzes vallen laat ik in het midden, maar waar ik wel duidelijk over kan zijn is dat het yoghurtijsje een mooie traktatie is na een Ikea-bezoekje!

6 bijzondere producten op Horecava South & Pepper

6 bijzondere producten op Horecava South & Pepper

5. Jules Destrooper koekjes, meer dan alleen maar bij de koffie

Je kent vast de Belgische Jules Destrooper-koekjes die je in de supermarkt kunt vinden. Als je denkt dat ze alleen maar bij de koffie geserveerd kunnen worden, dan heb je het mis. Want hun chef maakte er drie heerlijke, hartige hapjes mee (!). En om de cirkel van smaaksensatie helemaal rond te maken, werden de hapjes vergezeld met een fris Belgisch Duvel biertje. Jongens, wat was ik aangenaam verrast! De hapjes smaakten heerlijk, ze waren mooi in balans qua smaak en ze zijn ook perfect te maken voor keukenprinsen en -prinsessien thuis. Ik ga hier binnenkort nog even een aparte post aan wijden. Stay tuned.
6 bijzondere producten op Horecava South & Pepper Jules Destrooper

6 bijzondere producten op Horecava South & Pepper Jules Destrooper

6. Belgisch ijs van IJsboerke

Dat de Belgen niet alleen maar lekkere koekjes kunnen maken, maar ook lekker ijs bewijst het merk IJsboerke. Ik ben vooral fan van hun producten die ze hebben geproduceerd in samenwerking met andere Belgische merken zoals de ijspraline met Leonidas (met mijn favoriete praline/bonbon, de witte manon mét nootje), het wafelijsje met Jules Destrooper en (het allernieuwste product) de cornetto met hagelslag in samenwerking met chocolade Jacques. De producten zijn zowel in Nederland als in België te vinden. En nu maar hopen dat het snel ijsjes-tijd wordt!

6 bijzondere producten op Horecava South & Pepper IJsboerke

6 bijzondere producten op Horecava South & Pepper IJsboerke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.