Frites Atelier van Sergio Herman

3
592
Caesar salad

Ik wilde al langere tijd naar het Frites Atelier van sterrenchef Sergio Herman gaan, maar ik vond niet meteen de tijd. Gelukkig hadden Dave en ik afgelopen week een afspraak in Den Haag, waar een Frites Atelier vestiging is. En dan neem je daar dankbaar gebruik van om lekker een frietje te prikken, toch? :)

Foto Frites Atelier
Foto Frites Atelier

Sergio heeft momenteel in drie steden een vestiging: Den Haag, Utrecht en Arnhem. Een vestiging in Amsterdam en Antwerpen staat op de planning. Mijn verwachtingen waren natuurlijk sky high, want Sergio die kan koken natuurlijk!

Frites Atelier in de Venestraat nr 7

Frites atelier Sergio Herman

De Frites Atelier in Den Haag bevindt zich aan het begin van de Venestraat. Dat is een van de populairste straten in het centrum. Een toplocatie dus. Ik had een megarij verwacht, maar dat viel echt goed mee. Er waren even veel mensen die bij de snackbar ernaast gingen voor een caloriebom. Wisten ze niet dat er een pareltje net naast zit?

Inrichting van Piet Boon

Frites atelier Sergio Herman

De inrichting van Frites Atelier ziet er heel leuk uit, maar minder had ik niet verwacht, want de bekende interieurontwerper Piet Boon heeft de inrichting verzorgd. Het heeft een authentieke maar toch chique sfeer (geen idee hoe Piet deze stijl noemt, hij heeft er vast een betere naam voor dan ik :)).

Wat valt er te bestellen?

Op een krijtbord kan je lezen wat er allemaal te bestellen valt: een gewoon bakje friet, sausjes erbij, Our special on top (samengestelde bakjes friet met toppings en garnituur) en Our premiums (dat is een favoriet van Sergio die iedere maand verandert). De prijzen liggen tussen de € 2 voor een gewoon bakje friet tot € 6 voor een special.
Ik ga voor Sergio’s keuze wat deze maand een friet Caesar Style is. Dave gaat voor de New York Pastrami. Je moet eerst aan de kassa betalen en je naam doorgeven (à la Starbucks) en dan gaan de koks ermee aan de slag. Je kan gewoon zien hoe ze met de grootste precisie de bakjes friet klaarmaken. Een chique frietje!

Binnen is er geen plaats om rustig je frietjes op te eten dus moet je buiten staan. Het was op dat moment mooi weer, dus dat deden we graag.

Caesar en pastrami frietjes

Frites Atelier Sergio Herman

Onze bakjes friet zien er heel lekker uit en de porties zijn groot. De smaak is ook goed! Alleen hadden de frietjes iets krokanter gemogen (vond Dave ook). De pastrimi van Dave vond ik vooral heel lekker: zoet, zuur, zout, nom nom nom! Ik had nog een paar ‘naakte’ frietjes in mijn bakje liggen en ben dus terug naar binnen gegaan om enkele sausjes hierbijte proeven: basilicum, truffelmayonaise en gewone mayonaise (ja ik ben echt van de sausjes!). Ze smaken oké, alleen had ik van de truffelmayonaise meer verwacht. Maar goed, Frites Atelier is al bij al wel een aanrader om een keertje langs te gaan!

Sarah South & Pepper

…en als je dacht dat ik voldoende calorieën ophad, dan heb je het mis. Want daarna gingen we nog naar de frituur van de Nederlandse sterrenchef Niven Kunz, genaamd: Friet District. Deze bevindt zich twee straten verder. En als je dan toch in Den Haag bent…:-) Ben je benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan hier meer over de frietjes van Friet District!

 

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.