Friet District met een snufje Niven Kunz

1
972
Friet District Niven Kunz Den Haag

In Den Haag moet je zijn als je een hoogstaand bakje friet wilt proeven. Zo ging ik laatst naar Friet District waar sterrenchef Niven Kunz investeerde in de snackbar van Dennis Sterk. Hij is afkomstig uit de bediening van Restaurant Niven.friet-district

De locatie en de inrichting

Friet District Niven Kunz Den Haag
Foto Friet District

Dave en ik kwamen aan op nummer 73 in de Prinsestraat. Het pand ziet er modern en uitnodigend uit, mede door de grote ramen waar je de klanten ziet eten. Het is bijna zes uur op een zaterdagavond; prime time voor een snakcbar. Toch is het binnen rustig.

Friet District Niven Kunz Den Haag
Foto Friet District

De inrichting ziet er leuk uit: industrieel maar toch gezellig. De vriendin van Niven, Virginie, heeft deze taak voor haar rekening genomen en dat heeft ze goed gedaan, vind ik.

Wat valt er te bestellen?

Friet District Niven Kunz Den Haag
Foto Friet District

De menukaart is best beperkt, maar dat vind ik alleen maar een voordeel. Dat geeft mij minder keuzestress en het geeft vaak ook aan dat er voor kwaliteit is gegaan in plaats van kwaniteit. De menukaart kan je hier inkijken.
De pindasaus schijnt lekker te zijn en gemaakt volgens een authentiek familierecept. Helaas ben ik geen pindasausfan dus heb ik deze niet besteld. We zijn voor de stoofvlees met truffelsaus gegaan.
Aan de kassa geven we onze bestelling door en onze naam, die ze straks dan afroepen als alles klaar is (vergelijk het met Starbucks).
De bediening is een beetje sloom (nee, het waren niet Enzio en Dennis :)). Maar goed, ze hadden vast al een immens drukke dag achter de rug.

Friet met truffelsaus en stoofvlees

We nemen plaats aan het raam, zodat we lekker naar buiten kunnen loeren terwijl we eten. ‘Sarah!’ hoor ik opeens roepen. Mijn bestelling is klaar…
Friet District Niven Kunz Den Haag
Ik was benieuwd hoe deze friet zou smaken, want net daarvoor hadden we een frietje bij Frites Atelier van sterrenchef Sergio Herman geprikt. We konden dus de twee hoogstaande frietzaken vergelijken.
De frietjes van Friet District smaken lekker krokant en de truffelsaus smaakt erg goed! We vinden het allebei beter dan bij Frites Atelier. Over het stoofvlees zijn we minder enthousiast; het smaakt een beetje droog. Dat is jammer. We hebben deze keer geen snack geproefd, maar enige tijd geleden hebben we wel een curryworst van Niven geproefd tijdens het carnivorenfestival ‘Butchers heaven’ in Amsterdam. En dat smaakte toen helaas ook niet bijzonder.
Oké, het vlees is misschien niet alles, maar Niven blijft natuurlijk wel de beste Nederlandse groentekoning die ik ken ;). De frietjes en de sausjes waren wel top!

Frites Atelier vs Friet District

Frites Atelier of Friet District? Het zijn twee topadresjes in Den Haag waar je echt langs moet gaan. Waar de ene sterk op scoort, scoort de andere net wat minder:

De lekkerste frietjes – Friet District
De lekkerste sausjes – Friet District
De leukste beleving – Frites Atelier
Snacks en toppings – Frites Atelier
Enthousiasme bediening – Frites Atelier
De leukste eetplek – Beide.  Frites Atelier door de bijzondere inrichting van Piet Boon en Friet District omdat je er lekker binnen kan zitten om rustig te eten.

Ben jij al langs geweest bij Friet District? Laat weten wat je ervan vond!
Sarah South & Pepper

Ben je benieuwd naar mijn bevindingen bij Frites Atelier van Sergio Herman in Den Haag? Ontdek het hier!

 

1 REACTIE

  1. […] …en als je dacht dat ik voldoende calorieën ophad, dan heb je het mis. Want daarna gingen we nog naar de frituur van de Nederlandse sterrenchef Niven Kunz, genaamd: Friet District. Deze bevindt zich twee straten verder. En als je dan toch in Den Haag bent…:-) Ben je benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan hier meer over de frietjes van Friet District! […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.