Fast, fresh, simple

0
479
Fast, fresh and simple

Donna Hay, de Australische foodstylist heeft maar liefst veertien bestsellers op haar naam staan. Fast, fresh, simple is er een van en is gemaakt naar haar gelijknamige televisieprogramma.
De focus ligt zoals de titel het zegt op makkelijk en snel te bereiden gerechten met gebruik van verse ingrediënten.

Dit boek vangt mijn filosofie over eten en koken in drie eenvoudige woorden- fast, fresh, simple. Daarmee bedoel ik: Snelle, handige oplossingen voor drukke doordeweekse avonden. Verse smaken die een nieuwe draai geven aan oude favorieten. En simpele ideeën met een combinatie van kant-en-klare ingrediënten om snel en eenvoudig een maaltijd te bereiden.
Donna

Boekformaat, layout en foto’s

Het boek in softcover telt 206 pagina’s. Daarin staan meer dan 160 recepten die onderverdeeld zijn in: fast, fresh en simple met een telkens een subonderverdeling van hartig en zoet.
De ingrediënten staan overzichtelijk onder de titel van het recept. Soms staat er een asterisk bij een ingrediënt, en dat betekent dat je meer informatie over kan vinden in het hoofdstuk Woordenlijst & Maten. Er staat geen bereidingstijd bij, maar goed, we gaan ervan uit dat het snelle bereidingen zijn. De receptuur is duidelijk en beknopt. Van ieder recept is een foto te vinden (daarvoor niet op dezelfde pagina) van een perfect opgemaakt bord of kommetje. De foto’s variëren van klein naar paginagroot.
Soms staan er ook nog tips bij de recepten in een grotere lettertype en bold.

Na de hoofdstukken met de recepten, volgt een hoofdstuk over Style. Er volgen tien pagina’s met tips over hoe je de recepten op een leuke manier kunt presenteren. Je hoeft geen Crea Bea te zijn, want de tips zijn verrassend eenvoudig, maar met een groots effect.

Daarna komt het eerder vermelde hoofdstuk Woordenlijst & Maten. Daarin vind je dus niet alleen meer informatie over bepaalde ingrediënten, maar ook over internationale gebruikte maten en eenheden. Denk aan de Engelse cupmaten of de oventemperatuur van elektrisch naar gas.

Als laatste, vind je achterin het boek een register met alle recepten op alfabetische volgorde,op de voornaamste ingrediënten of p de bredere categorie.

Recepten

De ingrediënten die je nodig hebt voor de recepten, zijn grotendeels verkrijgbaar bij iedere supermarkt. De bereidingen zijn eenvoudig waardoor iedereen, ongeacht zijn of haar kookkennis, hiermee aan de slag kan.

De recepten spreken een breed publiek aan. Heb je zin in comfortfood zoals een gourmet biefburger? Of eerder in een verfijnde rucolapasta met dichtgeschroeide tonijn? Je vindt het allemaal in het boek terug. Sommige klassiekers worden op een nieuwe, creatieve manier gepresenteerd, zoals de capresesalade met een bol mozzarella en een hele tomaat op een bord, in plaats van de traditionele trapsgewijze plakjes.

De meeste recepten zijn voor twee personen, maar je kan de ingrediëntenlijst makkelijk aanpassen naar een hoeveelheid naar keuze.

Het boek is te koop voor 29,99 via bol.com.
[bol_product_links block_id=”bol_54a13bb56bb2c_selected-products” products=”1001004011724455″ name=”Foodblog South & Pepper” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.