F.a.q.

South & PepperWaarom ligt de focus vooral op de Belgische en Italiaanse keuken?

Mijn moeder is Belgisch en mijn vader is Italiaans. Ik ben dus opgegroeid met beide eetculturen. Omdat er te weinig informatie te vinden was over de heerlijke zuidelijke keuken, ben ik een foodblog begonnen.

Kan ik een product of een kookboek opsturen voor een recensie?

Ja dat kan. Stuur een e-mail naar redactie@southandpepper.com en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor verdere afspraken.

Hoeveel nieuwe posts kan ik wekelijks verwachten?

Ik probeer drie keer in de week een nieuwe post te plaatsen. Variërend van een recept, een recensie, foodnews of een andere leuke culinaire post.

Schrijf je nog voor andere websites?

Ik ben nog gastblogger voor vriendinnenonline.nl, gastredacteur voor vegatopia.nl en schrijver voor de website ilovefoodwine.nl.

Zijn de ingrediënten in de recepten ook te vinden in Nederland en België?

Ik vind het belangrijk dat je ook thuis makkelijk aan de slag kan met het recept en dat je het zonder problemen klaar kunt maken. Alle ingrediënten zijn te vinden in de supermarkt bij jou in de buurt of in een delicatessenzaak.

Schrijf je zelf de recepten?

Ja, om dat te kunnen moet je wel kennis hebben van bereidingswijzen en ingrediënten. Voor het schrijven van de recepten zelf, heb ik de kneepjes van het vak geleerd door Hilde Smeesters en Onno Kleyn. Soms maak ik ook recepten uit een kookboek en publiceer ik dat recept op mijn blog. Dergelijke posts herken je door de titel “Getest”.

Maak je zelf de foodfoto’s?

De foodfotografie is inderdaad van mijn hand, tenzij anders vermeld.
Wil je graag een foto gebruiken? Stuur dan een e-mail naar redactie@southandpepper.com. Je krijgt zo spoedig mogelijk een antwoord terug.

Wil je graag samenwerken?

Naast mijn baan als online redacteur bij een Benelux organisatie, werk ik ook als freelancer.
Je kan me vragen voor culinaire opdrachten (voor zowel de Vlaamse als de Nederlandse markt) zoals:

  • het verzorgen van foodstyling en -fotografie
  • het schrijven advertorials
  • het schrijven van recensies
  • afnemen van interviews
  • het schrijven van recepten
  • het schrijven van gastblogs
  • het geven van kookworkshops en kookdemo’s
  • medewerking aan social media projecten

Voor meer informatie kan je een e-mail naar redactie@southandpepper.com.