Doe mee met de uitdaging: Dagen Zonder Vlees!

6
288
logo van dagen zonder vlees

Ieder jaar doe ik mee met Dagen Zonder Vlees (DZV) en ook dit jaar ben ik weer van de partij. Van 1 maart tot 15 april 2017 laat ik 40 dagen lang vlees zoveel mogelijk links liggen. De bedoeling met de campagne is om je bewust te maken van de vervuilende factor van onze vleesconsumptie. Door geen of zelfs minder vlees te eten draag je bij aan een kleinere ecologische voetafdruk.

Help, dit is mijn ecologische voetafdruk!

Je ecologische voetafdruk is de hoeveelheid aardoppervlakte die nodig is voor de productie van wat je gebruikt en de CO² die je uitstoot. Mijn ecologische voetafdruk is 6.08 hectare. Dit betekent dat er 3,4 aardbollen nodig zijn als iedereen mijn levensstijl zou aanhouden. Daar schrik ik best van, ik dacht dat ik goed mijn best deed om zo min mogelijk te vervuilen. Werk aan de winkel dus! :) Wil je ook jouw ecologische voetafdruk berekenen? Dat kan hier!

Help, ik ben geen vegetariër!

Ben je een carnivoor pur sang en ga je slechts 10 van de 40 dagen geen vlees eten? Dan nog is dat een fantastische bijdrage en verklein je hiermee ook je ecologische voetafdruk

Hoe kan ik meedoen?

Op de website van Dagen Zonder Vlees kan je deelnemen en je ecologische besparing bijhouden met een teller (leuk om te ontdekken (!). Iedere  dag waarop je vegetarisch eet bespaar je 11m² op je ecologische voetafdruk (!).
Vakantie-Sicilië-alcantara kloof

Wil je nog een stapje verder gaan? Probeer dan…

  1. minder voedsel te verspillen.
  2. minder verpakkingen te gebruiken.
  3. meer seizoensgroenten te eten.
  4. meer plantaardig te eten.

Recepten voor Dagen Zonder Vlees

Ook op S&P vind je voldoende vegetarische gerechten om klaar te maken tijdens Dagen Zonder Vlees! Klik hier om ze te ontdekken.

6 REACTIES

    • Hey Marushi, ik begrijp je. Vaak is het een kwestie om de maaltijd goed samen te stellen met vervangers voor vlees (eiwitrijke producten). Dan merk je soms niet eens dat er geen vlees inzit. Probeer het misschien 4 keer in die 40 dagen, dat is voor jou dan al een superprestatie ;)! Veel succes! Ciao, Sarah

  1. Ik heb de test ook eens gedaan … 2,7 aardbollen ! Sowieso doe ik ook mee aan Dagen Zonder Vlees, voor het derde jaar. En nu ga ik er echt voor, tot midden april geen vlees of vis. Ik eet sowieso al 4 à 5 dagen vegetarisch dus ik vermoed niet echt problemen hiermee. Succes alvast voor jou ! Groetjes, Peggy

    • Hoi Peggy, leuk dat je dit jaar ook weer meedoet! :) 2,7 aardbollen is echt al goed (beter dan mij alleszins :(). Mooi streven heb je om helemaal geen vis of vlees te eten. Ik weet niet of dit me gaat lukken, maar het is wel het doel. Ik wens jou ook veel succes! :) Groetjes, Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.