Home Hotspot De 5 lekkerste ijssalons van Venetië

De 5 lekkerste ijssalons van Venetië

0
740

Als je in Italië bent, is het onmogelijk om voorbij al die lekkerste ijssalons te lopen zonder een ijsje te bestellen. Tenzij je een ijzeren wil hebt, maar dan klik je vast niet op dit artikel. Dus speciaal voor alle ijslovers komt hier een lijst van de 5 lekkerste ijssalons die je in Venetië kunt vinden. De tips kreeg ik van locals toen ik laatst het prachtige eiland bezocht!

  1. Suso Gelatoteca

Suso gelatoteca

Dit ijssalon bevindt zich op het bekendste plein in Venetië, namelijk het San Marco plein. Zeker in de zomermaanden staat er vaak een lange rij voor het salon. Maar laat dat je niet afschrikken, want de ijsjes zijn wel de moeite waard om te proeven! Ze maken seizoensijs zonder kunstmatige kleurstoffen.
Klik hier voor de website van Suso Gelatoteca.

2. La Mela Verde

La mela VerdeLa mela verde betekent de groene appel. Al bijna tien jaar zijn ze een begrip in Venetië. De eigenaars zijn gepassioneerd in het maken van de lekkerste gelati en daarvoor zijn ze steeds op zoek naar de beste grondstoffen. Weet je niet wat kiezen uit hun assortiment? Probeer dan hun specialiteit “bussolà-buranellokoekjesijs” of “uva frogola” (druivensmaak).
Klik hier voor de website van La mela verde. 

3. Gelateria Il doge

De 5 lekkerste ijssalons van Venetië
Gelateria Il Doge bevindt zich in de universiteitsbuurt in Venetië. Een populaire ijssmaak is pistache. Ze hebben ook nog een signature ijs en dat is “Crema di Doge”. Het is chocoladeijs met gekonfijte sinaasappelschillen. Vergelijk het met een Pim-koekje dat je eet, maar dan in de vorm van ijs. Say no more! Klik hier voor de website van Gelateria Il Doge.

4. Gelato Fantasy

Gelato Fantasy

Gelato Fantasy is een graag bezochte ijssalon in Venetië. Enkele van hun meest populaire smaken is Oreo (wie lust dit niet?) en limoen. De hoorntjes die je daar bestelt worden gevuld met rijkelijke bollen ijs. Zo hebben we het graag, toch? Klik hier voor de website van Gelato Fantasy. 

5. La Boutique del Gelato

La Boutique del gelato is een klein ijssalon met heerlijk ijs aan schappelijke prijzen. Ze hebben soms gebaksmaken zoals “Carrot cake-ijs” en “tiramisù-ijs”. Maar daar houdt het niet op, want ze zijn steeds gepassioneerd op zoek naar nieuwe lekkere smaken. Zeker een bezoekje waard! Klik hier voor de pagina van La Boutique del Gelato.

Heb jij nog een lekkere ijssalon gespot in Venetië? Laat het weten in een comment hieronder!

Klik hier voor meer foodinspiratie op South & Pepper Instagram!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.