Crème brûlée van Amélie Poulain

2
1077
Crème brûlée van Amélie Poulain

Een van mijn favoriete films is ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’. In deze Franse film word je meegenomen in het leven van de jonge Amélie die een rijke verbeelding heeft. De film is op een speelse manier in beeld gebacht en is typisch voor de regiseur Jean-Pierre Jeunet (ook mijn favo regisseur). Hier kan je een trailer zien van Amélie als je de film nog niet zou kennen.

Ik heb de film heel vaak gezien. Een van de leukere scènes is waarin ze vertelt welke kleine dingen haar blij maken. Zo heeft ze het over het krakend geluid van een perfect gekarameliseerd suikerlaagje van een crème brûlée met de achterkant van een lepeltje. Ik snap haar wel :)

Recept klassieker

Dus…vond ik het leuk om het crème brûlée recept van Amélie te delen. Het is een klassieker uit de Franse keuken en klassiekers zijn er om te koesteren, toch? Crème brûlée wordt au bain-marie gaar gekookt in de oven. Dus de kommetjes crème brûlée worden in een bakslee of bakplaat met wat water in de oven gezet. Daarna karameliseer je het bekende suikerlaagje met een bunzenbrander. Met de achterkant van een lepeltje breek je het suikerlaagje. Daarna is het een kwestie van AANVALLEN!

2 REACTIES

    • Hoi, ik heb het er nu bij gezet “150 °C”. Afhankelijk van de grootte van je portie zal het rond de 45-50 minuten in de oven moeten. Veel plezier met kokkerellen! Ciao, Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in