Calorieën verzamelen bij de beste chocolatier van Bologna

0
575

Tijdens mijn culytrip door Bologna, ging ik langs bij een van de beste chocolatiers; Majani. De familiezaak won jaren geleden de Fiat-chocoladewedstrijd en werd daardoor op de kaart gezet. Ik wilde hun winnende signature-chocolade graag proeven. Kortom, ik ging lekker calorieën verzamelen.

Chocolatier Majani

Majani chocolatier is een familiezaak dat al sinds 1796 bestaat. Dit getal hoef je niet te googlen, want zoals bij veel panden in Bologna staat het jaartal bovenaan het pand. Aan de buitenkant ziet het pand er heerlijk authentiek uit met het hout. Binnen is het een stuk moderner en liggen er vooral chocoladeverpakkingen. Het voelt een beetje kil aan, ik had zo’n ouderwets chocoladewinkeltje verwacht met gezellige, tuttige decoratie.

Chocolade

De winkelverkoopsters Sarah en Pietra verwelkomen me met een grote lach, wat de kilheid meteen breekt. Als je een woordje Italiaans spreekt, dan leggen ze je met veel plezier uit wat je er allemaal aan chocolade kunt vinden.
Proeven bij de beste chocolatier van Bologna
Het eerste wat ik zie liggen zijn dunne chocoladeplakken met een golftextuur Sfoglia nera (letterlijk vertaalt zwarte bladerdeeg). Het is een eigen product van de chocolatier en het smaakt goed. Ik hou van textuur in chocolade en chocolatiers zouden nog meer op textuur mogen werken naar mijn mening. Textuur brengt gek genoeg iets bij aan de smaak. Vergelijk het met verschillende soorten pasta, die smaken ook allemaal anders (test dit maar uit!).

Bij Majani vind je ook chocolade tortellini ; de meestbekende pastasoort uit Bologna. Het is geen bijzondere creatie van Majani, maar een product dat bijna alle chocolatiers maken in de stad. Ben je benieuwd naar hun volledige aanbod? In hun webshop kan je lekker shoppen en meer lezen over hun chocoladecreaties. Hieronder op de foto zie je Sara met de Sfoglia nera.

Sara houdt de Sfoglia nera vast

Cremino Fiat

Ik vraag naar de Cremino Fiat, hun signature-chocolade waar ze de Fiat-wedstrijd mee hebben gewonnen in 1911. Dankzij dit romige, tweekleurige creatie met amandel- en chocoladesmaak werd de familiezaak op de kaart gezet. Vooral toeristen lopen een ommetje om de Cremino Fiat te komen proeven. Net als ik eigenlijk en de chocolade smaakt lekker en vooral romig. De portie is voor mij net groot genoeg, om geen overkill aan romige chocolade in je mond te krijgen. Fantaseer daar een bittere espresso bij en je hebt een geluksmomentje vast.

Op de foto, de signature-chocolade van Majani: Cremino Fiat

In dit filmpje legt Sara het nog even haarfijn uit;

Bezoeken

Wil je zelf ook een bezoekje brengen aan chocolatier Majani in Bologna? Hier vind je het adres:


Ging jij ook langs bij Majani? Deel jouw calorierijke ervaring hieronder deze post!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.