Chef Albert

0
481
Kookboek recensie Chef Albert

Een kookboek in de vorm van een stripboek? Dat is wat Chef Albert is. De hoofdrolspeler, Chef Albert, gaat over de Belgische chef-kok Albert Verdeyen. Samen met stripauteur Marc Daniëls en scenarist Marc Van Staen bracht Albert in november een stripboek op de markt met vijftien authentieke Belgische gerechten zoals Luikse wafels, stoofvlees op z’n Vlaams en vol-au-vent.

Boekformaat, layout en foto’s

Het is een hardcover stripboek in A4-formaat, die 47 pagina’s telt. Net als bij ieder stripboek is fantasie koning. En in dit boek is het niet anders. Er staan mooie tekeningen in van de bereidingen en de gerechten, maar dat is natuurlijk anders dan foto’s.

Recepten

Het boek telt in totaal vijftien authentieke Belgische recepten. De Belgische keuken kent natuurlijk meer klassiekers, maar er is een prima keuze gemaakt van welke gerechten een plaatsje in het boek verdienen. Een vlees- of visgerecht of eerder een dessert, het komt allemaal aan bod.
Jammer genoeg vind je geen register terug in het boek, maar goed zo dik is het boek nu ook weer niet.
De ingrediënten staan iedere keer duidelijk op de eerste pagina aangegeven, maar de bereidingstijd is nergens te bespeuren. De receptuur staat in “striptaal”, dus je moet even goed opletten hoe je het precies moet maken. Wil je graag een stap-voor-stap receptuur bij de recepten? Dan kijk je beter uit naar een ander boek. Zie het meer als een bijzondere manier om kennis te maken met de authentieke Belgische keuken.

Chef Albert is jammer genoeg niet te koop in Nederland, maar wil je toch graag dit kookboek een plaatsje geven in je boekenkast? Bestel dan een exemplaar via de Belgische uitgeverij Edition Joker. Het boek is te koop voor € 12.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.