Bonenkruid van Dille & Kamille

0
283
bonenkruid-Dille-&-Kamille

Laatst was ik bij Dille & Kamille en daar zag ik bonenkruid liggen tussen hun assortiment van droge kruiden. Ik heb meteen een zakje meegenomen. Bonenkruid wordt vaak in de mediterrane keuken gebruikt, zoals in Italiaanse gerechten.

Productinformatie

Op het zakje staat de smaak beschreven van het kruid (scherp en peperachtig) en waar je het allemaal in en voor kunt gebruiken (bonenschotels. vlees, Italiaanse gerechte, peulvruchten). Verder staat er geen informatie op.
Het zakje weegt 20 g en ik heb er € 1,5 voor betaald.bonenkruid-Dille-&-Kamille

Wat is bonenkruid?

Bonenkruid heeft de smaak en geur van tijm, een beetje munt, peper en licht-fruitig. Je hebt de eenjarige bonenkruid en de meerjarige bergbonenkruid (wat iets intenser van smaak is). Verse bonenkruid lijkt op naaldtakjes. Je kan zelf proberen om de kruid te kweken.

Kooktips bonenkruid

In de oudheid waren ze dol op het kruid omdat het niet alleen lekker was, maar omdat het ook gezien werd als een afrodisiacum. Zij maakten er graag sauzen mee op azijnbasis.
Maar je kan bonenkruid voor nog veel meer gebruiken zoals het op smaak brengen van rauwkost en soepen. Maar vooral bij bonen, erwten of andere peulvruchten, komt de kruid goed tot zijn recht. Bonenkruid heeft namelijk de reputatie om zetmeelrijke of zware gerechten lichter verteerbaar te maken. Gebruik bij de bereiding slechts enkele takjes of een snufje van de gedroogde vorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.