Bloggerslunch: nice to meet Janneke Philippi!

6
651
Bloggerslunch met Janneke Philippi

Janneke Philippi; misschien zegt de naam je niet meteen iets maar de kans is groot dat je al watertandend naar een van haar foodfoto’s hebt gekeken of zelfs een recept van haar hebt gemaakt. Ze schrijft, stylet en fotografeert recepten voor heel wat opdrachtgevers waaronder het populaire culinaire blad Delicious. Daarnaast heeft ze ook een reeks kookboeken op eigen naam staan. Een bezige bij dus en een foodie in hart en nieren. Ik ging dan maar al te graag in op de uitnodiging om haar te ontmoeten tijdens een bloggerslunch in Le Pain Quotidien in Antwerpen!Le Pain Quotidien in Antwerpen

Nice to meet Janneke

Ik word verwacht om 11 uur in Le Pain Quotidien in de Kievitsstraat in Antwerpen. Ik was nog nooit naar de vestiging van Le Pain Quotidien in Antwerpen geweest, maar ik heb al eerder van hun ambachtelijk brood en hun Belgische tartines geproefd en ik ben er wel fan van.
Ik kom als een van de eerste aan in het pand, kort daarna komen de andere bloggers binnen. Het is altijd gezellig om iedereen terug te zien en ervaringen te delen tijdens een lekker kopje koffie. Niet in een kopje, maar in een kommetje!
Koffie van Le Pain Quotidien

Een half uurtje later kom ook Janneke Philippe aanschuiven, samen met haar man en Lien Maes van L&M Books die de lunch had georganiseerd.
Haar nieuwste boek Pasta, risotto & gnocchi wordt keurig opgesteld voor onze ogen. Janneke Philippi, haar man en Lien Maes

Na een korte ‘hallo’ met Janneke, wordt de lunch geserveerd. Aha, daar zijn de befaamde Belgische tartines! Ik heb zo’n zin om die met mozzarella en prosciutto te nemen, maar ik doe mee met de 40 dagen zonder vlees-uitdaging en neem toch maar braafjes de vegetarische driehoekjes.
Belgische tartines van Le Pain Quotidien als lunch

En dan was het echt ‘Janneke-tijd’. De sympathieke Limburgse wilde maar al te graag met iedereen een praatje slaan. Ze vertelde dat ze op een gegeven moment de stap had gezet om ook freelance werk te doen. Toen ze nog maar net bevallen was van haar tweeling kreeg ze een telefoontje van haar eerste opdrachtgever. En wat zeg je dan: “Euh, ik ben even met iets bezig. Ik bel u zo terug!”. Janneke Philippi in gesprek met bloggers

Het is een anekdote waar de familie Philippi nog steeds hartelijk om kan lachen.
Nu zoveel jaren later heeft ze heel wat opdrachtgevers die graag met haar willen werken en heeft ze zelfs een studio aan huis. Zij schrijft de recepten en neemt de styling voor haar rekening. Haar man fotografeert de gerechten.
Ik begrijp haar succes wel, want haar recepten en foto’s zien er zo lekker uit alsof je een hap uit het papier zou willen nemen.. of digitaal je scherm af wilt likken :)….
En toen werd het dessert geserveerd, die zien er ook niet verkeerd uit!
Bloggerslunch met Janneke Philippi

Ik had nog een vraag aan Janneke over haar boek Pasta, risotto & gnocchi. Waarom bracht ze onlangs een boek uit met recepten uit de Italiaanse keuken? Ze weet dat ik Italiaanse ben en ze zegt meteen dat het niet om authentieke recepten gaat. Maar wel om Italiaanse recepten die ze wat heeft aangepast. Zo gaat er room in haar carbonara-gerecht. Een no no in Italië inderdaad, maar ik begrijp wat ze bedoelt. Ik mag dus Italiaanse recepten verwachten met een Philippi-twist. Prima! Binnenkort zal ik het boek resenceren.It was nice to meet you Janneke! :)
Bloggerslunch met Janneke Philippi

6 REACTIES

 1. Hoi Sarah,
  Leuk dat ik gisteren kon ontmoeten tijdens de Bloggerslunch. Ondertussen ben ik alvast je blog beginnen volgen. Wie weet ontdek ik hier binnenkort nog wat meer lekkere recepten. Want tja, ook al heb ik een kast vol kookboeken, ik kom er nog steeds heel veel tegen in tijdschriften, reclamebladen, op Pinterest en uiteraard ook op smakelijke foodblogs.

  • Hoi Liesbet! Ik vond het ook superleuk je te mogen ontmoeten. Leuke blog heb je. Ik volg jou ook :). Ik ken het probleem van ’teveel kookboeken’ en dan nog op zoek gaan op internet naar een recept :). Ik wens je alvast vele plezier met kokkerellen en hopelijk tot een volgend bloggersevent! :)
   Ciao ciao X

  • Hi Carolien, de foto’s in het boek zien er alvast weer prachtig uit. Geen echte klassiekers in het boek, dus ik ben benieuwd om binnenkort haar eigen recepten te proeven :). Ciao ciao X

   • Whether you deal with in the company’s track record of each one of the total amount of money. It is better to avoid ice in the main providers of insurancepolicy that is presented. If the consumer to be continuing demand for compensation in case of bad faith insurance claim from the right type of car insurance policy by the Whensome more dollars. There are numerous advantages to consumers. You will also need to call it, everyone, we need to consider in looking and comparing at least twenty five who ansaved by using an insurance agent. However, the prices or the expense that can save money as much as we’d like to know where to look, and if you qualify them.suited to those speed cameras are useful such as sex, unless of course getting your insurance quotes online. Insurance acquired to cover that you wouldn’t order a complete insurance protection Caryou are looking at the back. Which driver is definitely worth having and insurance on an every day or making sure two things with you in reviewing the information of bestnight.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.