Bijzondere Serre Torrigiani in piazzetta in Firenze

0
444
Serre Torrigiani in piazetta

Heel toevallig kwamen Dave en ik het bijzondere plekje Serre Torrigiani in piazzetta in Firenze tegen. We waren in het centrum van Firenze aan het slenteren toen we opeens kleine wegwijzerborden zagen met daarop ‘Urban Garden, Street food en Free wi-fi’. Ik was getriggerd en volgde als een padvinder de borden.

serre
Foto Serre Torrigiani in piazzetta

Gezellige stadstuin

Serre Torrigiani in piazetta

We kwamen uit op een stadstuin die heel gezellig was ingericht. Echt leuk!! De tuin komt uit op een foodtruck waar je een drankje of een hapje kan bestellen.
Serre Torrigiani in piazettaAchter de foodtruck staat Denada en Stefano die me graag wat meer wil vertellen over deze plek.
Serre Torrigiani in piazetta“Serre Torrigiani in piazzetta bestaat pas enkele maanden. Voorheen was deze plek helemaal verloederd en verlaten. Toen hebben we dit helemaal aangepakt en er een mooie stadstuin van gemaakt. Mensen kunnen hier rustig wat drinken, eten of genieten van de culturele events, die vaak worden georganiseerd. Het is een prachtige en rustige plek, midden in het drukke centrum van Firenze”, vertelt Stefano.

Serre Torrigiani in piazettaIk sla ook even een praatje met een klant die in de rij staat aan te schuiven. Ze woont in Firenze en vertelt: “Het is een hele leuke plek waar vooral locals komen. Af en toe komen hier ook toeristen, maar niet zo vaak. Zelf kom ik hier vooral een drankje nemen en spreek ik af met vrienden of ga ik even aan een tafeltje wat werken op mijn laptop. Het is een zalige plek om naartoe te komen”.
Serre Torrigiani in piazetta

Streetfood bestellen

Serre Torrigiani in piazetta

Ik besluit maar iets lekker te bestellen en even tot rust te komen hier aan een tafeltje. Op de menukaart staat heel wat lekkere en lokale streetfood: pappa al pomodoro (een dikke tomaten-broodsoep), panzanella (een broodsalade), farro (spelt; een graansoort), verschillende crostini (stukjes stokbrood met beleg). Ik bestel crostini met salsiccia (worst) en pecorino (kaas) en twee mojito’s. We zitten rustig wat te chillen en besluiten daarna helemaal zen onze foodtrip verder te zetten. Heerlijke plek!

Hier vind je Serre Torrigiani in piazzetta:

Adres: Piazza dei Tre Re, Firenze
Openingstijden: iedere dag van 10u tot 00u
Website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.