Belgische Nationale Stoofvlees-frietdag

7
707

Ja, deze dag bestaat dus echt. Althans sinds kort.
De Vlaamse tv-kok, Jeroen Meus, riep enkele weken geleden alle kijkers op van zijn kookprogramma Dagelijkse kost om te stemmen op zijn of haar favoriete Belgische klassieker. 14.331 kijkers hebben gestemd en stoofvlees-friet kwam overduidelijk als winnaar uit de bus. Op de tweede plaats staat witloof met hesp in de oven gevolgd door steak-friet met sla en bearnaisesaus .

Stoofvlees-friet is een geweldig Vlaams gerecht, en ook de nummer 2 is mijn goesting wel! Maar zelf zou ik als Vlaamse Klassieker toch kiezen voor worst met rode kool. En wat ik nog niet in Dagelijkse kost heb gemaakt, maar zeker op mijn wenslijstje staat, zijn varkenspootjes.
Jeroen Meus

De tv-kok heeft zondag 1 maart uitgeroepen tot Nationale stoofvlees-frietdag en vraagt iedereen om op die dag het gerecht klaar te maken.

Het recept stoofvlees-friet

Wil je ook graag op 1 maart de Belgische klassieker stoofvlees-friet klaarmaken? Ik post op vrijdag 27 februari het boodschappenlijstje voor dit gerecht. Op zondag 1 maart post ik het volledige stap-voor-stap-recept op deze blog.

Benieuwd naar de volledig top drie?

 1. Stoofvlees-friet
 2. Witloof met hesp in de oven
 3. Steak-friet met sla en bearnaisesaus
 4. Vol-au-vent
 5. Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus
 6. Asperges op z’n Vlaams
 7. Konijn met pruimen
 8. Kalfstong in madeirasaus
 9. Zeetong ‘à la meunière’
 10. Steak tartaar

7 REACTIES

 1. Dag Rick, ik begrijp volledig je ongeduld voor dit recept :-) maar ik wil de scoop aan de kok Jeroen Meus laten. Hij roept 1 maart uit als nationale stoofvlees-frietdag en hoopt dat er heel wat mensen op die dag het gerecht ook klaarmaken. Ik beloof je dat het op de dag zelf ook heerlijk zal zijn ;-)
  Het recept blijft op mijn blog staan, dus je kan het daarna altijd nog een keertje maken.

  Veel kookplezier!
  Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.