Home Hotspot Belgische hotspots voor de Albert Heijn-actie

Belgische hotspots voor de Albert Heijn-actie

1
186

Ben jij ook aan het sparen geslagen? Nee, ik bedoel geen appeltje voor de dorst in deze crisistijd, maar de restaurantzegels van de Albert Heijn-actie. Ik wel! Mijn spaarkaart is bijna vol en ik kijk er al naar uit om weer een tafeltje te boeken. Je kan tot en met 23 augustus 2015 sparen voor een gratis tweede driegangenmenu. Jouw volle spaarkaart kan je voor januari 2016 inwisselen bij bijna 1500 Nederlandse restaurants en eetcafés in Nederland en 36 in België. Een behoorlijke lijst, dus kiezen waar je wilt reserveren wordt misschien een moeilijke keuze.
Dat vond ook Iens, dé restaurant review- en reserveringssite in Nederland. Ze vroegen me om hun bezoekers te helpen een keuze te maken uit de Belgische lijst.
Aha, mijn vele restaurantbezoekjes hebben niet alleen voor veel calorieën gezorgd, maar ook voor voldoende kennis om dit artikel te schrijven “7 Belgische hotspots om je vingers bij af te likken“.

Naast dit artikel, deel ik hier graag nog kort drie nieuwe Belgische hotspots die deelnemen aan de restaurantactie van Albert Heijn. Ben je verlekkerd geraakt, maar ben je nog niet aan het sparen geslagen? Het is nog niet te laat!

Heerlijke amuse-bouches bij Amu in Turnhout

556062_443159132437040_2006225734_n

Bij Amu, kan je lekker rustig tafelen in stijl. Het restaurant is gelegen in de Paterstraat in Turnhout. Niet meteen een van de mooiste straten van de stad, maar daar merk je niks van eenmaal je binnen bent. Het interieur is rustig met mooie aardetinten en de opstelling van de tafels is lekker ruim. Vooral dat laatste vind ik fijn, want ik wil wel wat privacy tijdens een restaurantbezoek. In de keuken staat de jonge Vlaamse chef Marjanne Moonen.
Iedere maand kan je weer gerechten kiezen uit haar nieuwe menukaart. Kan je niet kiezen? Dan raad ik je aan om op zondag, maandag of donderdag het menu te kiezen waar je het volledige assortiment van voorgerechten in amusevorm krijgt. De prijs hiervoor is € 52 per persoon. De gerechten zijn voortreffelijk en met een grote verfijning klaargemaakt.
Tijdens de middag kan je er ook lunchen en het gerecht van de dag nemen, wat vaak een toegankelijk gerecht is zoals een lekkere wok of een spaghetti. Amu is staat ook in de Gault & Millau-gids met een score van 13/20.

Bekijk de website van het restaurant Amu in Turnhout. 

Bewuste foodies gaan naar TAN in Antwerpen

TAN Antwerpen

TAN is een restaurant dat al jaren goed draait in Brussel. Vorig jaar werd de tweede TAN geopend op ‘De Burburestraat’ in Antwerpen. Het is een bijzonder concept, want de chefs werken met pure producten zoals de natuur ze heeft gemaakt. De producten worden ook bereid met veel zorg zodat alle goede voedingsstoffen en smaken worden behouden. Alles wat volgens hen toxische voeding is, zoals suikers en koffie, wordt vermeden. Op de kaart staan dan ook veel gerechten die passen bij het dieet van veganisten, fruiteters als voor mensen met een glutendieet. Maar ook voldoende lekkere vleesgerechten. Ik vind TAN absoluut geen geitenwollensokken-restaurant, maar eerder een modern concept-restaurant dat bewijst dat je ook gewoon lekker kunt koken met pure producten. Houd er wel rekening mee dat je voor de gerechten die met zorg zijn bereid, iets meer betaalt.

Bekijk de website van het restaurant TAN in Antwerpen.

Eat like a real Greek bij De Griekse keuken in Neerpelt

b309eb1f74-0P3A6088

Ik vind dat je vaak meteen kunt proeven of je bij een ‘goede Griek’ aan het tafelen bent of een…laten we zeggen een ‘minder goede Griek’. Het verschil zit in het gebruik van goede, pure producten. En dat is het geval bij ‘De Griekse keuken’ in Neerpelt. Geen gesoffisticeerde gerechten, maar gewoon lekker eten tegen een betaalbare prijs. Het interieur is bijzonder te noemen. Ik ben er zelf niet meteen fan van, maar het ziet er wel heel verzorgd uit. Dus ‘thumbs up’ daarvoor!
Het persooneel is ook heel vriendelijk en er hangt een gemoedelijke sfeer. Een ideale hotspot dus voor een gezellig avondje tafelen met lekkere gerechten uit de echte Griekse keuken.

Bekijk de website van het restaurant De Griekse keuken in Neerpelt.

Foto’s: restaurant Amu, TAN en De Griekse keuken.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.