Lekkere polpo bij Antica Osteria in Lucca

0
433
Antica Osteria chefs

In het middeleeuwse stadje Lucca kom ik eindelijk aan bij Antica Osteria. Aan de buitenkant kleven heel wat aanbevelingen van Michelin. Toch is het geen Michelinrestaurant, maar kreeg het een vermelding in ViaMichelin. Het is lunchtijd en ik besluit om samen met Dave een hapje hier te gaan eten.  Antica Osteria in Lucca Firenze

Lokale gerechten op de menukaart

Aan de voorkant van het restaurant zit niemand (als dat maar een goed teken is ;)). Maar als je iets verder doorloopt kom je in een andere ruimte en daar zat het wel bijna helemaal vol. We kijken hongerig de menukaart in en opvallend is dat er veel regionale gerechten op staan. Dat is fijn, want op vakantie wil je toch het liefste de lokale keuken proeven, toch? :)

Het voorgerecht

Ik ga voor de Toscaanse klassieker  konijn met trofiepasta. Het is een lekker en licht pastagerecht, alleen vond ik het vlees te droog. Dat is jammer. Antica Osteria

Dave heeft gekozen voor een ravioli met ragù en het smaakt heerlijk, niks op aan te merken. De porties van de voorgerechten waren ook groot, dus honger zullen we daarna niet snel hebben :).
Antica Osteria in Lucca

Het hoofdgerecht

Antica Osteria

Voor het hoofdgerecht ga ik voor de polpo met burrata (het ziet er een beetje alienachtig uit, vind je niet :)). Polpo is octopus en komt vaak voor in de Noord-Italiaanse keuken. Het gerecht is mooi opgemaakt en smaakt ook goed. Zeker de combinatie met de sinaasappelzeste is geslaagd. Met de inkt van de octopus hebben ze op het bord een mooi patroon gemaakt. Heerlijk hoe alles gebruikt wordt en wat een creatief idee.

Antica Osteria

Dave gaat voor de geroosterde tagliata van rundvlees met gebakken aardappelen en champignons. Een eenvoudig gerecht, maar smaakt al bij al gewoon goed.

Een vlotte bediening

Antica Osteria

De obers bij Osteria Antica zijn heel aardig en werken goed samen. Ik had op internet veel klachten gelezen over de bediening, maar wij hebben het positief ervaren. Misschien hebben ze iets met het commentaar gedaan?
Dit zijn trouwens de stoere chefs van Osteria Antica :).
Antica Osteria chefs

Verdict? Het eten was lekker, alleen is de inrichting een beetje stijfjes. Mijn gerecht met polpo vond ik wel heel lekker, dus als je daar gaat lunchen weet je meteen wat je zeker moet proeven!

Hier vind je Osteria Antica: 
Adres: Via Santa Croce, 55, 55100 Lucca LU
Website
Sarah South & Pepper

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.