AH havermoutje on the go

3
660
AH havermoutje on the go

Albert Heijn heeft sinds kort vijf havermoutpotjes ‘on the go’ van eigen merk in haar winkelschappen liggen. Je kan kiezen uit de volgende smaken: kokos, pittenmix, fruit, bessen en ahorn-pecan. De laatste klinkt voor mij het lekkerste, dus test ik deze uit. Want is het een makkelijk ontbijt dat bovendien nog lekker en vezelrijk is?

Eye candy

De verpakking is oké te noemen. Niet bijzonder, maar dat zie je wel vaker bij verpakkingen van eigen merk. Het speelse lettertype en de tekeningen erop geven wel een leuk effect. De foto van de pecannoten met een ahornsausje, ziet er niet echt appetijtelijk uit.
In het potje zit een kleine hoeveelheid havermout, met superkleine donkere stukjes ertussen. Dat moeten dus de pecannoten voorstellen? Blijkbaar wel.
AH havermoutje on the go

Is het lekker?

Op de verpakking staan drie bereidingswijzen: de eerste is voor thuis; waar je het potje vult met water op kamertemperatuur. Even roeren en klaar. De tweede is water toevoegen en anderhalve minuut in de magnetron opwarmen. Daarna roeren en twee minuten laten rusten. De laatste is voor onderweg: hiervoor vul je het potje met kokend water. Even goed roeren en dan twee minuten laat rusten.
Maar goed, eigenlijk kan je het potje overal mee naartoe nemen en de drie bereidingswijzen toepassen, dat maakt niet uit. Nou ja, zolang je ergens naartoe gaat waar water of een waterkoker en bestek aanwezig is.
AH havermoutje on the go
Ik probeer de laatste bereidingswijze met het kokend water uit. Op de verpakking staat goed aangegeven tot waar je moet vullen. Dus je hoeft niet op zoek te gaan naar een maatbeker. Wanneer ik het water toevoeg komt een warme, zoete damp me tegemoet. Hmmm, ik ben wel benieuwd naar het suikergehalte.
Ziet het product er appetijtelijk uit? In termen van ‘havermout’, ziet het er oké uit (wie vindt havermout nu lekker uitzien, toch?). Na twee minuten kan ik proeven. Best lekker. Ik was eerst nog van plan om een banaan en noten aan toe te voegen, maar het smaakt prima zo. En de pecannoten? Ja, dat had ik al kunnen voorspellen, die proef je niet echt. Jammer, want iets lekker krokant in een smeuïge dikke pap als havermout geeft volgens mij alleen maar een lekkerder resultaat. Nu blijf ik gewoon pap proeven.

AH havermoutje on the go

Is het gezond?

Aha, ik kan nu het etiket goed onder de loep nemen om die zoete damp van daarnet te onderzoeken. Ik verwacht dat het suikergehalte aan de hoge kant zal zijn, of niet?
Er zit 16 g suikers in. En dat is best veel. En hoe zit het met de voedingsvezels? Op de verpakking staat ‘vezelrijke havermout’. Wat je nooit moet doen bij het lezen van etiketten, is je laten beïnvloeden door de tekst op de voorkant van de verpakking. Het potje havermout bevat 3 g voedingsvezels. Dat kan je vergelijken met ongeveer twee kleine bruine boterhammen. Dus het product kan je wel vezelrijk noemen. De calorieën per portie (dat is 55 g per potje), is 215. Op de verpakking geven ze nog suggesties om zaden, noten of fruit toe te voegen. Dat is allemaal gezond, maar vergeet niet dat je snel op een totaal van 400 calorieën uit zult komen. En dan wordt het toch wel een flink ontbijt.AH havermoutje on the go
Op de verpakking staat ook de cirkel met het groene vinkje. Het is een keurmerk dat staat voor ‘gezondere keuze’. Dat betekent dat het een betere keuze is uit de productgroep van de Schijf van Vijf.
AH havermoutje on the go

Prijs

De potjes zijn naar mijn inziens vooral gemaakt om mee te nemen. Het is een praktische verpakking, maar daar is de prijs ook naar. Per potje betaal je € 0,85. Niet goedkoop dus. Wil je graag thuis lekker een ontbijt met havermout eten? Dan neem je beter een grotere verpakking uit de supermarkt. Daar betaal je ongeveer € 2 voor 450 g. Dat is een derde goedkoper.

3 REACTIES

  1. Wat leuk dat je dit eens hebt getest. Ik zag het al staan in de AH en wilde het eigenlijk uitproberen, maar ik maak eigenlijk zelf altijd mijn havermout en dat is eigenlijk net zo makkelijk. To go is het natuurlijk wel ideaal, al vind ik de vulling ook een beetje karig. Qua prijs vind ik het nog meevallen voor een to go ontbijtje, ik heb wel eens zakjes met appelstukjes of ander fruit gezien dat vele malen duurder was.

  2. Hoi Tessa, ik vind de hoeveelheid wel voldoende. Het lijkt karig, maar het bevat veel voedingsvezels waardoor je snel een verzadigd gevoel krijgt. Maar goed, voor de een zal de hoeveelheid misschien te veel zijn of en voor de ander net te weinig :-). Leuk dat je je mening deelt Tessa! Ciao, Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.