Home Geen onderdeel van een categorie Adopteer een olijfboom als bijzonder geschenk

Adopteer een olijfboom als bijzonder geschenk

1
663
Olijfboom in de zon

Ben je op zoek naar een bijzonder geschenk voor iemand of jezelf? Adopteer een olijfboom uit Italië. Ik reisde naar Casa Astrid in Umbrië om een olijfboom te adopteren voor een bijzonder iemand. Hieronder lees je mijn ervaring en ook mijn redenen om een olijfboom te adopteren. 

Van IT-ondernemer naar succesvolle olijfboer

Jarenlang runde Gentenaar Jean-Luc een succesvol IT-bedrijf maar verkocht alles en werd olijfboer in Italië.  
Hij kende  het verschil niet tussen een bananenboom en een olijfboom, dus schoolde hij zich om in New York om alles te leren over het produceren van olijfolie.
Tien jaar later won hij prijzen in Italië, New York en Japan met zijn premium olijfolie van de olijfbomen op zijn landgoed Casa Astrid. Een knappe prestatie. 
Het lijkt wel of alles wat Jean-Luc onderneemt in goud verandert, zelfs vloeibare olie.  
olijfolie

Op het domein van Casa Astrid wordt er niet alleen maar olijven geplukt, je kan er ook een olijfboom  adopteren en ook een nieuwe olijfboom planten. Het is een bijzonder geschenk voor jezelf of om iemand te bedanken. Ik had ook zo mijn redenen.

Olijfboom voor Elly

Enkele weken voor mijn reis ontdekte mijn collega Elly toevallig een gek vlekje op mijn rug. Het bleek huidkanker te zijn en kort daarna ben ik onder het mes gegaan om het tumorweefsel en eventuele uitzaaiingen te verwijderen. Je begrijpt vast dat ik Elly enorm dankbaar ben. Voor haar wilde ik een olijfboom adopteren bij Casa Astrid. Een olijfboom is sterk en wordt meer dan honderd jaar oud. Ik vond het symbolisch wel mooi. 
Olijfboom in de zonOp het prachtige domein koos ik een olijfboom uit en werd haar (tijdelijke) naamplaatje eraan gehangen. Naast die van haar heb ik ook een olijfboom geadopteerd die mijn naam draagt. 

Hieronder zie je hoe de definitieve naamplaatjes eruit zien.

 

 

 

Ik stuurde Elly een video als verrassing toen ik er was. Ze vond heel bijzonder en persoonlijk om op deze manier bedankt te worden. Zelf vond ik het best wel emotioneel om daar te zijn en de bomen uit te kiezen, dat je een beetje in het filmpje terug. 

Gedurende drie jaar krijgen we allebei foto’s via Whatsapp van onze olijfbomen en ook twee flesjes olijfolie van Casa Astrid thuis toegestuurd. 
Onderstaand Whatsappje kreeg ik toen de  adoptie van de olijfboom rond was. 

Nu groeien onze beide bomen naast elkaar, krachtig en vol leven in de Umbrische zon.
Daarna werden er twee nieuwe olijfbomen geplant die binnen enkele jaren ook vruchten gaan dragen. Dit hoort ook bij het adopteren van de olijfboom. 

Ook een olijfboom adopteren?

Wil je graag een olijfboom adopteren? Dan kan je naar Casa Astrid in Umbrië reizen en daar net als ik een boom uitzoeken en een nieuwe planten. Of je kan dit via hun website doen en dan krijg je ook een mooi geschenk-adoptiepakket.
De kosten bedragen € 180 voor drie jaar (dus € 60 per jaar) en dan wordt er één nieuwe olijfboom geplant, krijg je een naamplaatje op een olijfboom op het domein van Casa Astrid, ontvang je elk jaar een liter premium olijfolie en krijg je via Whatsapp foto’s van je boom doorgestuurd. 
Meer informatie over Casa Astrid vind je hier. 

Persoonlijk verhaal

Ik vond het belangrijk om mijn persoonlijk verhaal te delen. Als culinair schrijver wil ik ook een beeld weergeven dat verder gaat dan alleen maar de leuke restaurantbezoeken en gerechten klaarmaken. Ook in mindere goede tijden brengt eten en de natuur je terug naar de basis. 
We zijn er door de vluchtige maatschappij steeds verder van verwijderd. Toch ontdek je weer hoeveel rust een krachtige olijfboom geeft wanneer je ernaast staat en hoe bijzonder het is dat er kleine smaakbommetjes aan zijn takken groeien. Olijfboom met manIk had me dan ook geen mooier en beter geschenk kunnen bedenken om Elly in mijn verhaal te bedanken.
Ook Casa Astrid en Jean-Luc draag ik een groot warm hart toe. Dank voor het hartelijke welkom en voor deze bijzondere ervaring waar ik nog elke dag inspiratie uit haal. 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.