Home Reizen naar Reizen naar Italië 6 tips voor je vakantie in Noord-Sardinië

6 tips voor je vakantie in Noord-Sardinië

1
1061
La pelosa

Vaak krijg ik de vraag waar je het beste naartoe kunt gaan als je een paar weken in het noorden van Sardinië bent. Daarom heb ik 6 leuke tips geselecteerd die je kan doen tijdens je vakantie in Noord-Sardinië. Is het de eerste keer dat je naar het Italiaanse eiland gaat? Bekijk dan ook deze 9 tips voor een topvakantie op Sardinië en andere artikelen met tips over het eiland. Veel plezier!

1. Pootje baden op het mooiste strand la pelosa

La pelosa

Spiaggia della pelosa wordt het mooiste strand van Sardinië genoemd. Ik heb natuurlijk niet alle stranden in Sardinië kunnen bezoeken, maar van degene die ik heb gezien kan ik inderdaad beamen dat la pelosa de mooiste is. Zacht wit zand, prachtig helderblauw water en in het midden een 17e-eeuwse toren. Buiten het seizoen is het er rustig en kan je er makkelijk parkeren. Tijdens de zomermaanden zoeken heel wat toeristen verkoeling in het water en kan het er best druk zijn. Naast la pelosa zijn er nog heel wat prachtige stranden in het noorden die je kan bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan spiaggia delle Saine of spiaggia di Ezzi Mannu.

2. Ontmoet de jetset in Costa Smeralda

Foto Wikipedia
Foto Wikipedia

Mag het allemaal wat chiquer voor je zijn? Dan is Costa Smeralda misschien wel iets wat je zoekt. Je vindt er een aantal populaire stranden, prachtige jachthavens en een bruisend nachtleven. De jetset vertoeft hier graag en dat merk je ook aan de enorme villa’s en jachten die je daar kunt vinden. Costa Smeralda wordt ook wel de goudkust genoemd.

3. Bezoek het duivelseiland Asinara

Assinara image wikipedia
Foto Wikipedia

Asinara is een uniek en mysterieus eilandje dat je kan bereiken per boot vanuit Stintino of Porto Torres. Jaren geleden moesten vissers en herders het eiland verlaten omdat het een strafkolonie werd. Toen er in de jaren 60 ook criminelen van de maffia naar Asinara werden gestuurd, kreeg het eiland de naam Isola del Diavolo (Duivelseiland). Net voor het millennium werd het eiland toegankelijk voor publiek. Maar er is ook een mooie kant aan het eiland, er leven daar wilde albino ezels!  Heel bijzonder.

 4. Ontdek de Grotten van Neptunus

grotten van Neptunus

Alghero is een mooi en gezellig stadje met een historisch centrum omgeven door oude stadswallen en verdedigingstorens. De Sardijnen spreken daar ook Catalaans, wat een erfenis is van de kolonisten uit Valencia en Barcelona.
In Alghero moet je zeker de Grotten van Neptunus ofwel de Grotte di Nettuno bezoeken die zich op het puntje van het schiereiland Capo Caccia bevinden. Dat kan per boot of een stukje met de auto en dan te voet. De grotten zijn mooi, maar ik vond de weg ernaartoe nog veel mooier. Ik heb het toen per boot gedaan en het is prachtig hoe je de grotten binnengaat. Met de auto en dan een stukje te voet lijkt me ook geweldig, want je kan via de spectaculaire trap Escala del Gabirol (‘geitentrap’) die 656 treden telt de grot bezoeken. Een must visit dus!

5. Het prachtige La Maddalena-archipel

La Maddalena archipel

In het stadje Palau kan je via een veerdienst het La Maddalena-archipel bereiken. Ik vond dit een van de mooiste plekjes die we hebben bezocht. Ook de weg om het archipel te bereiken is mooi, zeker als je aankomt met de veerboot in de haven van La Maddalena. Het archipel verenigd een zestigtal eilanden, waarvan zeven grote, die eigenlijk de toppen van verzonken bergketens zijn. In 1994 is het archipel zelfs uitgeroepen tot Nationaal park.
Het meest belangrijke en dichtbevolkte eiland is Isola La Maddalena. Je vindt er prachtige stranden, lekkere restaurantjes en gezellige straatjes.

6. Maak de overtocht van Santa Teresa di Gallura naar Corsica

Foto Pixabay
Foto Pixabay

Vanuit Santa Teresa di Gallura kan je met de veerdienst het mooie Franse eiland Corsica makkelijk bereiken. Het is het grootste eiland van Frankrijk, maar door het bergachtige landschap is het er dunbevolkt. Toerisme is hun grootste bron van inkomen en daarom vind je er heel wat hotels en restaurantjes. Je kan vanuit Frankrijk ook een keertje naar Corsica gaan, maar dan betaal je veel meer dan als je vanuit Sardinië vertrekt. De overtocht duurt ongeveer vijf uur. Er zijn verschillende partijen die een overtocht aanbieden. Het beste is om op voorhand de verschillende prijzen en tijden uit te zoeken en de overtocht dan ook al te boeken of reserveren.

1 COMMENT

  1. […] In Noord-Sardinië heb je de plaatsen Asinara en Stintino. Asinara is een eilandje dat ooit bewoond was door enkele herders en vissers, tot het in de Eerste Wereldoorlog een strafkolonie werd en de huidige bewoners moesten verhuizen. Zij vestigden zich in Stintino; een mooi dorpje waar op korte afstanden de mooiste stranden van Sardinië zich bevinden. Het eiland Asinara is nu een beschermd natuurgebied en toegankelijk voor toeristen. Het is best bijzonder om het eiland te bezoeken. Kijk niet op als je daar albino-ezels tegenkomt, want die lopen daar rond! Maar…soms kan een harde wind in het Noorden van Sardinië roet in het eten gooien waardoor je niet naar het eiland Asinara kunt varen. Deze pech had ik, maar Asinara staat nog steeds op mijn must visit- lijstje! […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.