6 producten gespot op de Proefparade!

0
363
Proefparade Amsterdam

Ik was uitgenodigd op een bloggersevent in Amsterdam om nieuwe producten en foodconcepten te ontdekken. Omdat ik vooral blog over Belgische en Italiaanse (zuidelijke) producten ben ik ook in Nederland altijd op zoek naar wat ik op dat vlak kan vinden en ontdekken. Ben je benieuwd wat ik allemaal heb gespot?

Mediterrane raw crackers met lijnzaad tomaat basilicum

Raw crakcers

Raw food is nog steeds heel hip. Het zijn ingrediënten of producten die rauw gegeten worden of tijdens de bereiding niet verhit zijn boven een bepaalde temperatuur, waardoor de voedingswaarden beter behouden blijven. Deze crackers bevatten, met uitzondering van het zout, enkel biologische ingrediënten. Wat me meteen opvalt is het aantal calorieën per cracker. Maar liefst 157,9, wat niet weinig is. Dat komt misschien door de vele zaden en pitten die erin zitten (deze bevatten veel goede vetten en zijn dus goed voor je lichaam). De crackers zijn dun en je proeft vooral de zaden en pitten die erin zitten. De tomaat-basilicum smaak proef je ook, maar heel licht.

Alpro Soya smoothie met foodpairing

Foodpairing is het combineren van ingrediënten op basis van gemeenschappelijke smaakkenmerken die wetenschappelijk zijn onderzocht. Soms kom je zo op verrassende combinaties waar je op eerste zicht misschien je vraagtekens bij had. Het van oorsprong Belgisch bedrijf Alpro Soya, speelt hier op in en stelt de Smoothie Inspiratie tool voor op hun website. Je creëert heel eenvoudig jouw smoothie samen op basis van foodpairing. Ik probeerde het uit en dan maar meteen de foodpairing die via de tool het meest verrassende leek: Alpro Soya amandelsmaak + tomaat + druiven + cacaopoeder. En het was…jammer genoeg niet lekker. Dus ik probeer het product nog te recenseren en ik probeer ook een andere foodpairingcombinatie uit!

Meatballs & Co. goes Italian

Meatballs gehaktkruiden Italiaans Euroma

Wie is er niet dol op gehaktballen? Dit product bevat een kruidenmix, een rode saus en een zoutstick om gehaktballen mee klaar te maken met Italiaanse smaken. Ik heb het geprobeerd, maar de rode saus smaakt eerder naar ketchup. Jammer. Lees hier de volledige recensie.

Eiwitvrije mayonaise lekker?

Proefparade bloggersevent Amsterdam

Mayonaise is op en top Belgisch. Ideaal om te proeven voor alle Belgian-lovers op mijn blog. Tegenwoordig heeft iedereen wel een allergie. Bij sommigen komen en gaan de allergieën, afhankelijk van waar ze die dag zin in hebben ;). Maar als je echt geen eieren meer mag eten, dan is het balen dat je niet meer van die lekkere mayonaise mag. Dan is deze eiwitvrije mayonaise een oplossing? Ik heb het geproefd en ik vind het best lekker. Ideaal voor de foodies met een allergie. Het product is te koop bij bio- en natuurwinkels.

Bio-bite voor de lekkere trek

Proefparade bio-bite

Susan de Raai kreeg steeds meer vraag uit haar vriendenkring om die lekkere vegan krachtkoek van haar nog eens klaar te maken. Ze liet het thuisbakken voor wat het was en vroeg een bakker om haar te helpen bij de productie van haar krachtkoek. Ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten, maar thuis heb ik hem geproefd en hij is echt lekker. Het smaakt naar Belgische broodpudding. De volgende dag wilde ik in de biowinkel bij mij in de buurt om een nieuw exemplaar gaan, maar ze waren al allemaal op. En volgens de winkelbediende was de vraag heel groot. Dus als je de kans hebt om er een te proeven, zeker doen! :) Het is te koop bij bio-en natuurwinkels in Nederland en België (niet allemaal, dus vraag eerst na of ze die hebben).

Pimento;  een pittige boost!

Pimento

Wow, ik kreeg het helemaal warm vanbinnen toen ik er een slokje van proefde. Dit alcoholvrije drankje komt uit Frankrijk en geeft je lichaam een pittige boost. Ik zou niet meteen hebben gedacht dat er geen alcohol in zit. Ik vond het lekker, maar dan vooral een klein slokje. Gewoon omdat het zo vol van smaak is dat een beetje ruim voldoende is. Het drankje is volgens de distributeur verkrijgbaar in horecazaken in zowel Nederland als België. Ook hadden ze het idee om het drankje te mixen zodat het een lekkere cocktail wordt. Dat lijkt me ook een goed idee, ik ben alvast benieuwd en uiteraard bereid om te komen proeven :).

Binnenkort recenseer ik deze producten nog, dus wordt vervolgd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.