Home Tips & Tricks 5 x gevulde aardappelen en groenten

5 x gevulde aardappelen en groenten

0
538
Recept Gevulde puntpaprika's met hazelnoten en gorgonzola
Verdeel het gehaktmengsel over de paprika;s

Soms heb je zin om lekker creatief in de keuken bezig te zijn, toch? Ik ging aan de slag met vijf heerlijke recepten van gevulde aardappelen en groenten. De gerechten zijn makkelijk te maken en zijn dus ook ideaal om tijdens de week op het menu te zetten.

1. Gevulde aardappel met tomaat, pesto en halloumi
Gevulde aardappels en tomatensalade met pesto

In dit recept kook je de aardappelen en vul je ze daarna op met roomkaas en bieslook. Snijd daarbij nog wat tomaten en hartige blokjes halloumi-kaas en je hebt een evenwichtige maaltijd klaar. Naar het recept van de gevulde aardappelen.

2. Gevulde zoete aardappel met spek, appel en zure room

Heerlijke, gevulde herfstaardappel

Zoete aardappelen zijn echt heerlijk en je kan er alle kanten mee uit. Vul ze een keertje op zoals in dit gerecht. Dit recept heb ik geschreven voor de kookwedstrijd van Novotel Gent. Ik heb er de wedstrijd mee gewonnen en het recept stond vorig jaar op de menukaart van het hotel. Maar hier kan je hem gewoon thuis klaarmaken: naar het recept van de gevulde zoete aardappel.

3. Gevulde courgettes met gehakt en tomaat

Gevulde courgettes uit de oven

Courgettes worden vaak in blokjes gesneden en toegevoegd aan een saus, maar je kan ze ook heerlijk vullen met bijvoorbeeld gehakt en tomaat. Het vruchtvlees van de courgette is best zacht waardoor het niet erg lang in de oven hoeft te garen. Serveer bij de gevulde courgettes heerlijke aardappelpuree en je hebt een complete maaltijd. Naar het recept van de gevulde courgettes.

4. Gevulde puntpaprika’s met gehakt, gorgonzola en hazelnoot

Recept Gevulde puntpaprika's met hazelnoten en gorgonzola

Puntpaprika’s hebben een zoetere smaak dan gewone paprika’s en combineren daarom goed met pittige gorgonzola. Serveer de puntpaprika’s met zilvervliesrijst. Naar het recept van de gevulde puntpaprika’s.

5. Gevulde aubergines met macaroni

Gevulde aubergines met macaroni
Dit is een gerecht dat bij jong en oud in de smaak valt. De aubergines worden gevuld met macaroni en tomaat, met daarbovenop wat gesmolten kaas. Heerlijk! Het is een lekker pastagerecht maar dan in een gezond groentejasje. Naar het recept van de gevulde aubergines.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.