5 tips om een kater te bestrijden

0
639
5 tips om een kater te bestrijden

Bah, een kater! Hoe gezellig het avondje ervoor ook was, een kater kan de volgende dag serieus wat roet in het eten gooien. En dan komen onderstaande vijf anti-kater-tips als geroepen. Helemaal katervrij worden zal niet lukken, maar het kan je wel helpen om de pijn te verzachten.

1. Water of nog beter bouillon

Alcohol dehydrateert het lichaam en dat voel je. Je krijgt onder andere te weinig vloeistofdruk in je hersenen en dat uit zich in barstende hoofdpijn. Het beste wat je kan doen is tijdens het feesten alcohol af te wisselen met water. Of net voor het slapengaan enkele glazen water drinken, of nog beter een warm kopje bouillon (het zout houdt het vocht vast). Ben je daar niet aan toegekomen? Dan drink je gewoon de volgende dag veel water of bouillon. De boodschap is om je vochtbalans terug op peil te brengen.

2. Bewegen helpt, sporten niet

Neem een wandeling in de frisse buitenlucht. Trek je schoenen aan en ga wandelen in de natuur. De frisse neus die je haalt is niet alleen maar goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Gaan zwoegen in de sportschool is niet meteen een goed idee. Wanneer je zweet verlies je nog meer vocht, en het vochtbalans op peil houden is nu net belangrijk om die kater zo snel mogelijk weg te krijgen.

3. Eet een verse salade als lunch

Heb je rond de middag honger gekregen? Laat die vette hap zoals pizza en friet voor wat het is, je lever krijgt al genoeg te verduren met het afbreken van de alcohol. Maak een lekkere salade klaar. Of maak een heerlijk soepje klaar. Groenten bevatten veel vocht en zijn ook licht verteerbaar.

4. Eet een banaan

Bananen bevatten een hoge dosis magnesium. Magnesium wordt ook wel het ‘ontspanningsmineraal’ genoemd. Eet dus een banaan, of een bananenmikshake. Lekker, gezond en bij een kater dus ook erg effectief.

5. Ontspan, relax en chill

Neem een lekkere, lange douche. Was je haren en relax dan nog een beetje op je bed of op de bank. Doe eventueel de gordijnen dicht en zet de muziek uit. Bij een kater ben je overgevoelig aan extrerne prikkels en kom je beter tot rust wanneer je niet gestoord wordt. Bovendien ben je mischien niet te genieten en blijf je maar even uit de buurt van andere mensen ;-).

Foto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.