Sarah Pizza! Zo noemde mijn beste vriendinnetje uit de middelbare school me altijd omdat er veel letters van het woord overeenkomen met mijn achternaam. Dat vond ze gewoon grappig. Maar wanneer jij het woord pizza hoort, denk je vast aan andere verhalen. Misschien is het jouw favoriete gerecht en eet je het altijd op zaterdagavond bijvoorbeeld.
Laatst kreeg ik de vraag van mijn nichtje of ik een snel pizzarecept had. Haar gezin is er dol op, alleen duurt het maken van pizzadeeg altijd zo lang. Ik antwoordde haar dat een goed pizzadeeg de tijd nodig heeft om te rijzen. Je kan eventueel een kant-en-klare-pizzadeeg kopen, dat gaat snel. Maar was dat het enige alternatief dat ik haar kon geven? Ik kom met een betere suggestie terug, mailde ik haar.

En dit is het geworden: een pizza gemaakt op basis van een groot Turks brood. Rond, dik, stevig. Ja, een Turks brood is ideaal als pizzabodem. Om het plaatje compleet te maken ben ik op zoek gegaan naar een snelle, goede pizzasaus. Je kan zelf een saus maken, alleen ben je er veel langer mee bezig omdat je de saus wat moet laten inkoken om het dikker te maken en daarna moet je het nog laten afkoelen, anders wordt het brood sompig. De pizzasaus van Cirio (ongeveer € 1,49 per blik) is een goede uitkomst. Het is een stevige saus, die lekker op smaak is gebracht met basilicum, oregano, marjolein en uien. Bovendien kan je het rechtstreeks uit het blik gebruiken, je hoeft het niet nog op te wamen of ingrediënten aan toe te voegen. En nu… let’s make some pizza!

Porties: 2 pizza’s
Bereidingstijd: 15 minuten

Wat heb je nodig?Snelle pizza met dikke korst

 • 1/2 courgette
 • 1 tl olijfolie
 • 2 handvol kerstomaatjes
 • 1 groot Turks brood
 • Pizzasaus van het merk Cirio (zie afbeelding hiernaast)
 • 1 mozzarellabol
 • 1 handvol rucola
 • Extra vierge olijfolie

Let’s cook!

Verwarm de oven voor op 250 graden.

 1. Halveer de tomaatjes en knijp ze stevig uit. Zo haal je de meeste pitjes en vocht eruit. Leg de tomaatjes nadien aan de kant.
 2. Snijd de courgette in schuine plakjes van ongeveer een halve centimeter.
 3. Giet de plakjes in een kom en voeg er 1 tl olie aan toe. Meng alles goed.
 4. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill daarop de courgette. Leg daarna de courgette aan de kant.
  Snelle pizza met dikke korst
 5. Neem een broodmes en zorg dat het lemmet plat op tafel blijft liggen. Dat is de hoogte waarop we het brood horizontaal zullen halveren.
 6. Leg je hand plat op de bovenkant van het brood en snijd langzaam met het andere hand door het brood. Leg de broden met de gesneden kant naar boven op een ronde pizzarooster of gewoon op een ovenrooster.
 7. Verdeel en bestrijk nu de pizzasaus over beide helften.Er zit net voldoende saus in het blik voor de pizza’s. Meer hoef je niet toe te voegen want anders wordt het brood sompig.
 8. Verdeel nu de tomaatjes en de courgette over de pizza’s.
 9. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel deze er ook over.
  Snelle pizza met dikke korst
 10. Zet het rooster met de broden in het midden van de oven op 250 graden. Over een vijftal minuten zal de mozzarella volledig smelten. Wanneer dat gebeurt zet je de oven op grillstand op nog steeds 250 graden. Wanneer de mozzarella bruine plekken vertoont, haal je de pizza’s uit de oven.
 11. Verdeel er nog wat rucola over en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.
  Snelle pizza met dikke korst
 12. Buon appetito!
  Snelle pizza met dikke korst